Sarı mı Mavi mi? Tartışmasına son noktayı Vali Hanım Koydu.

Vali Funda Kocabıyık, Uşak'ın mavi renkli iller arasında olduğunu açıkladı
Sarı mı Mavi mi? Tartışmasına son noktayı Vali Hanım Koydu.

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, kentin mavi renkle tanımlanan düşük riskli iller arasında yer aldığını duyurdu.

Vali Funda Kocabıyık, twitter hesabından yaptığı açıklamada; “Uşak yeni haritada sarı mı, mavi mi? Gördüğüm kadarıyla bu konuda bir kafa karışıklığı oluşmuş. Bu kez de mavi çıktık ama lütfen dikkat! Sınırdayız" diyerek Uşak’ın mavi renkli düşük riskli iller arasında yer aldığını vurguladı.

SARI MI MAVİ Mİ?

Sağlık Bakanlığı tarafından 1 Mart tarihinde yayınlanan koranavirüste riskli iller  haritasında  Uşak, mavi renk ile en düşük riskli haritalar arasında Anaolu’nun batısında nazar boncuğu gibi görünmüştü.

Sağlık Bakanlığı tarafından .15 mart tarihinde yayınlanan risk haritasında ise Uşak’ta vaka oranın 100 bin kişide 19.22 olarak gösterilince bazı ulusal basın organlarında Batı Anadolu’nun nazar boncuğu Uşak’a nazar değdi. Turuncu renge döndü ve orta riskli iller arasına yükseldi” türü haberler çıkınca kafalar karışmıştı.

Sağlık Bakanlığı kriterlerine göre az riskli (Mavi) iller arasında yer alması için yüz bin kişide 20’nin üzerinde olması gerekiyordu. Uşak, 19,22 olunca sarı mı mavi mi? tartışması başladı.

(HABER/SALİH KILINÇ)