Şanlıurfa Valisi selde su fırsatçılığı yapanlara ilişkin açıklamalarda bulundu

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin bir de deprem bölgelerini sel vurdu. Yapı stok zayıflığının ortaya çıktığı depremlerde altyapının da yetersiz olduğu gözlenirken yoğun yağış alan illerde sel meydana geldi. Depremin ardından sel fırsatçıları da bir bir ortaya çıkarken Şanlıurfa Valisi'nden su fırsatçılarına ilişkin açıklama geldi.
Şanlıurfa Valisi selde su fırsatçılığı yapanlara ilişkin açıklamalarda bulundu

 Şanlıurfa Valisi selde su fırsatçılığı yapanlara ilişkin açıklamalarda bulundu - 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremin 11 ilde yıkım yaşandı. Toplam 11 ilin etkilendiği depremlerin yaraları sarılmaya çalışılırken bir de sel felaketi meydana geldi. Şanlıurfa ve Adıyaman'da etkili olan yağışlar henüz depremin yarqaları sarılamamışken yeni yaralar açtı. 

ŞANLIURFA VALİSİ AÇIKLADI: ''GEREKLİ YASAL İŞLEMLERİ YAPACAĞIZ''

Şanlıurfa ve Adıyaman sağanak yağışların etkisiyle sele teslim oldu. Yaşanan felakette Şanlıurfa'da 15, Adıyaman'da 2 kişi hayatını kaybetti. Adıyaman'da 2 kişiyi arama çalışmalarının ise devam ettiği öğrenildi. Bilgede yaşanan sel felaketinin ardından su fiyatlarının fahiş şekilde arttığı kaydedilirken Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, su fiyatlarında fahiş oranda artış yapanlar hakkında bir açıklamada bulundu. Fiyat artışı yapan işletmecilerin olduğu iddiası doprulanırken Vali Ayhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda hazır su fiyatlarında artış yaşandığı duyumları aldıklarını belirtti. Twitter hesabı üzerinden fahiş fiyat artışı yapanlara yönelik bir açıklamaya yer veren Vali Ayhan, ''Her felaketi fırsat bilen fırsatçılar tarafından su fiyatlarına fahiş bir artış yapıldığına dair haberler duyuyoruz. Bu konuyu hukuken yakından takip edeceğim. Ekiplerimizle beraber sahada denetimler yapıp buna fırsat vermeyeceğiz ve gerekli yasal işlemleri yapacağız.'' ifadelerine yer verdi. 

İlgili Haberler