Sanatçılar el emeği ürünlerini depremzedeler yararına satışa çıkardı

Kütahya'da sanatçılar eserlerini depremzedeler yararına satışa sundu. 2 gün sürecek olan satışlardan elde edilen tüm gelir de depremzedelere bağışlanacak.
Sanatçılar el emeği ürünlerini depremzedeler yararına satışa çıkardı

Sanatçılar el emeği ürünlerini depremzedeler yararına satışa çıkardı - Kütahya Kent Konseyi Sanat Merkezi ve Kütahya Sanatla Yaşam ve Terapi Derneği sanatçıları kendi elleri ile hazırladıkları eserleri depremzedeler yararına satışı sundu.

KÜTAHYA'DA DEPREMZEDELER YARARINA SATIŞ YAPILACAK

Kütahya Valiliğince Sera AVM'de düzenlenen kermeste yer alan sanatçılar, 200'e yağlı boy a tablo, ahşap oyma, filografi ve çini gibi eserlerinin gelirini depremzedeler için bağışlayacaklarını bildirdi. Kütahya Kent Konseyi Sanat Merkezi Başkanı Sebahat Sarıoğlu, Kütahyalı sanatçıların depremzedelerin yanında olduklarının altını çizerek Kütahyalı dünyaca ünlü ressam Ahmet Yakupoğlu'nun öğrencisi Ressam Aynur Kinkav'da yapılan destekle ilgili görüşlerini bildirdi.

Ressam Kinkav, ''Biz bireysel olarak elimizden geleni yaptık. Ama böyle bir organizasyonda da yer almak istedik. Eserlerimizin gelirinin tamamını depremzede kardeşlerimize bağışlayacağız.''ifadelerini kullandı. Ressam Pakizer Doğan, "Depremin yaralarını sarmak için benim oğlum deprem bölgesinde, bende buradayım. Allah yardımcımız olsun.'' derken Filografi sanatçısı Özlem Zeyrek Özçay ise "İnşallah zor günleri hep birlikte aşacağız." ifadelerine yer verdi. Serginin 2 gün süreyle açık kalacağı öğrenilirken Sera AVM'de yapılacak satışların pazar günü sona ererek tüm gelirin de depremzedelere bağışlanacağı bildirildi.