Sağlık-Sen üyelerinden ABD'ye tepki

Uşak'ta Sağlık-Sen üyesi bir grup, piyasalara yönelik "spekülatif atak"a tepki gösterdi.
Sağlık-Sen üyelerinden ABD'ye tepki

15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda bir araya gelen sendika üyeleri adına açıklama yapan Sağlık-Sen Uşak Şube Başkanı Muhammed Ali Aloğlu, Türkiye'nin son zamanlarda küresel emperyalizmin ekonomik kuşatmasına ve terör saldırılarına maruz kaldığını söyledi.

Türkiye’nin ekonomisine, üretimine, emek ve alın teriyle elde edilmiş birikimlerine yönelik saldırılara Türk milletinin en güçlü şekilde karşılık vereceğini ifade eden Aloğlu, birlik beraberlik vurgusunda bulundu.

Türkiye’yi milli üretim, milli teknoloji, milli ekonomi hedeflerine ulaştırmak için daha fazla gayret göstereceğini kaydeden Aloğlu, şöyle konuştu:

"Son günlerde piyasalara yönelik 'spekülatif atak'ı kınıyoruz. Biliyoruz ki, Türkiye’nin mücadelesi, sadece misakı milli sınırları içine sığan bir istiklal mücadelesi değil, insanlığı esaretten kurtaracak bir istikbal mücadelesidir. Türkiye, emperyalist zulme karşı dünya mazlumların umududur. Küresel sömürü düzeninin ölüm kusan karanlığını yırtacak adalet, huzur ve barış medeniyetinin temsilcisidir. İnanıyoruz ki, Türkiye’ye ekonomik savaş ilan edenler; kaya gibi sağlam milli birliğimizden toz bile koparamayacaklar. Sadece Türkiye değil, dünyanın bütün emekçileri kapitalist Amerika'ya karşı birleşmeli sömürgeci çarklara su taşıyanlara taviz vermemeli, ekmeği ve emeği hedef alan küstah Amerika’nın çirkin kalkışmasına karşı onurlu bir direniş içinde olmalıdır."

Eyleme, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ile İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar da katıldı.