Sağlık çalışanı Hasta ve hasta yakınları tarafından darp edildi

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyata girmek üzere bekleyen bir kadın hasta ve yakınlarının hizmetli Nuri Duymaz’ı darp ettiği açıklandı.
Sağlık çalışanı Hasta ve hasta yakınları tarafından darp edildi

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Uşak İl Temsilcisi Emine Metin, sağlık emekçilerine yapılan bu tür saldırıların kabul edilemez olduğunu, ve üyesi Nuri Duymaz’ın hakkını savunmak için her türlü yasal yollara başvuracaklarını açıkladı.

Edinilen bilgilere göre; Uşak Eğitim ve araştırma hastanesinde hizmetli olarak çalışan Nuri Duymaz, genel cerrahi bölümünde bir kadın hastayı ameliyathaneye götürmek için hazırlık yaptığı sırada, kadın hasta huzursuzlandı ve Nuri Duymaz’a saldırarak yüzünden yaraladı. Kadının refakatçisi olan erkeğin de Nuri Duymaz’a bağırarak hakaretler ettiği iddia edildi.

Diğer hastane çalışanlarının ‘beyaz kod’ vermesi üzerine olay yerine gelen güvenlilik görevleri olaya müdahale etti ve tarafları ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürdü.

Olayı sosyal medya sayfasından duyuran Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Uşak İl Temsilcisi Emine Metin, “Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeli ve üyemiz Nuri Duymaz hasta ve hasta yakınları tarafından darp edilmiş sözlü hakarete maruz kalmıştır. Sağlıkta şiddete hayır, daha doğrusu şiddetin her türlüsüne hayır diyoruz” dedi.

Metin, sağlıkta yaşanan şiddet olayına tepki göstererek sorumlular hakkında en ağır işlemin yapılmasını istedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)