Sağlık Bakanlığı personel alımı yapıyor! Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alım başvuruları

Personel alımlarının en sık araştırıldığı kurumların arasında Sağlık Bakanlığı geliyor. Sağlık Bakanlığı için geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 35 bin personel alımı yapılacağını açıklamıştı. Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı..
Sağlık Bakanlığı personel alımı yapıyor! Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alım başvuruları

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı 35 bin personel alımı sonrasında gözler Sağlık Bakanlığı’na çevrildi. 15 bini hemşire olmak üzere toplam da 35 bin kişi bakanlığa alınacak. Peki, Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı ne zaman başlayacak, başvuru şartları belli oldu mu?

İş arayanların ve kamu kurumlarının personel alımlarını en çok takip ettiği kurumların başında Sağlık Bakanlığı geliyor. Sağlık Bakanlığı Türkiye geneli farklı kadrolar için 15’i hemşire olmak üzere toplam da 35 bin personel alımı yapacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIM İŞÇİ KONTENJANLARI

Sağlık Bakanlığı, konu ile ilgili henüz resmi bir personel alım ilanı yayımlamadı. Sadece Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “35.000 kişi. Cumhurbaşkanımız beklenen haberi verdi. Sağlık Bakanlığımıza gelecek ay itibarıyla 15.000’i hemşire, 8.000’i sürekli işçi olmak üzere, çeşitli branşlarda 35.000 yeni çalışma arkadaşı geliyor” açıklamasını yaptı.

ekran-goruntusu-2024-01-30-161234-min.png

Yapılacak alımlarda genel olarak güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi, elektrikçi, klinik destek elemanı, tıbbi sekreter, marangoz ve ısıtma/sıhhi tesisatçı gibi mesleklerin olacağı öngörülüyor.

Sağlık personelleri açısından da ebe, hemşire, psikolog, fizyoterapist, diş tekniker, anestezi teknisyeni, röntgen teknisyeni ve sosyal çalışmacı gibi personellerin alınabileceği tahmin ediliyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Sağlık Bakanlığı personel alımında başvuruların ne zaman başlayacağı henüz belli değil. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamasında alımların önümüzdeki ay olacağını söylemişti. Alım sürecinin başlaması için Sağlık Bakanlığı’nın ÖSYM’ye kılavuz detaylarını iletmesi gerekiyor.

Alımlar şubat ayının ilk ya da ikinci haftası başlayabilir.