Sağlık Bakanı Koca'dan Kızılay Başkanı'na istifa çağrısı!
6 Şubat tarihinde meydana gelen iki büüyk deprem felaketinin ardından Kızılay'ın kan sattığına ilişkin iddialar gündeme gelmişti. Kızılay Başkanı Kınık tarafından bu iddialar hakkında her ne kadar açıklama gelse de kurum adına pek çok Bakan tarafından Kınık'ın istifa etmesi yönünde açıklamalar geldi. Bu iddiaların ardından pek çok kez sosyal medyada da siyasiler tarafından açıklamalar gelse de Kınık istifa çağrılarına sessiz kaldı.
Bugün Üsküdar'da gençler ile bir araya gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gündeme ilişkin pek çok konu hakkında açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalar arasında Kızılay Başkanı için Koca da istifa çağrısında bulundu. Kurum adına bu şekilde bir iddianın gündeme gelmesinin kan bağışçılarını etkilemesi, kuruma zarar vermemesi adına istifanın yapılması gerektiğini ifade etti.
İSTİFA ÇAĞRISINDA BULUNDU!
Konu hakkında açıklama yapan Bakan Koca, “Kızılay hizmet ediyor. Eyvallah. Bunda hiç şüphe yok. Gerçekten çok çalışan fedakar, cefakar kardeşlerimizin olduğunu biliyoruz. Ve memleketin bütün hastalarının sadece kan sorununu organize etmiş olması bile çok önemli bir ihtiyaç. Ama bazen algılar olguların önüne geçiyor. Ve biz bu algıya sebep veriyor isek gereğini yapmalıyız. Bir kişinin bile kan vermesini, bir vatandaşımızın bile kan vermesini, kan ihtiyacı için kan vermesini etkileyebilecek bir algıya sebep olabiliyorsak, biz orada durmamalıyız. Kanaatim bu” şeklinde konuştu.
Tüm bunların yanı sıra kan bağışı hakkında çıkan iddialar ile birlikte depremzede vatandaşlar için verilen Kızılay tarafından temin edilen çadırların satılmasına ilişkin iddialar da Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın eleştirildiği bir diğer konu olmuştu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından da gelen bu çağrının ardından Kerem Kınık tarafından bir yanıt gelip gelmeyeceği merak konusu oldu.