Resmi Gazete'de yayımlandı! 24 yeni idare mahkemesi kuruluyor

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan yeni karara göre toplamda12 ilde 24 yeni idare mahkemesinin kurulacağı duyuruldu.
Resmi Gazete'de yayımlandı! 24 yeni idare mahkemesi kuruluyor

Karar bugün Resmi Gazete'de resmen duyuruldu! Adalet Bakanlığı tarafından imzalanan karara göre toplamda 12 ilde 24 yeni idare mahkemesinin kurulmasına karar verildi. Bu kararın alındığı 12 ilin 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinden etkilenen iller olduğu tespit edilmiş oldu. 

KARAR BUGÜN RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI! 

Konuya ilişkin yapılan açıklamalara göre bugün Resmi Gazete'de yayımlanan bu kararın 2576 sayılı Bölge İdare Mahkemeleri, İdare Mahkemeleri ve Vergi Mahkemelerinin Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Kanun'un 2. maddesinin birinci fırkası uyarınca kararlaştırıldığı öğrenildi. 24 adet kurulacak olan mahkemenin hangi illerde olacağı ise merak konusu oldu.

TOPLAMDA 12 İLDE DÜZENLENECEK!

Alınan karara göre deprem bölgelerini ilgilendiren bu kararda; Adana 4'üncü ve 5'inci, Adıyaman 2'nci, 3'üncü ve 4'üncü, Diyarbakır 5'inci, Gaziantep 4'üncü ve 5'inci, Hatay 4'üncü, 5'inci ve 6'ncı, İstanbul 17'nci ve 18'inci, İzmir 8'inci, Kahramanmaraş 2'nci, 3'üncü ve 4'üncü, Malatya 3'üncü ve 4'üncü, Muğla 4'üncü, Osmaniye 2'nci ve 3'üncü, Şanlıurfa 4'üncü ve 5'inci İdare Mahkemelerinin kurulmasına karar verildiği öğrenilmiş oldu. 

Alınan bu karar 27 Mayıs tarihli Resmi Gazete kararlarında yayımlanmış oldu.