Resmi Gazete'de yayımlandı! Devlete olan borçların yapılandırma başvuruları uzatıldı

Resmi Gazete'de yayımlandı. Devlete olan borçların yapılandırması ve ilk taksit ödemeleri için yapılacak olan başvurular uzatıldı.
Resmi Gazete'de yayımlandı! Devlete olan borçların yapılandırma başvuruları uzatıldı

Son dakika gelen habere göre Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararında belirtildi. Borçların yapılandırılması için başvuru süresi ve ilk taksitin ödenmesi için belirlenen sürelerin ikisi de uzatıldı. İşte detaylar.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre devlete olan borçların yapılandırılması için yapılması gereken başvuru süresi 30 Haziran tarihine kadar uzatıldı. İk taksit ödemesi süresi ise 31 Temmuz tarihinde kadar uzatıldı. Bu tarihlere kadar tekrardan başvuru yapma hakkına sahip olacaksınız. İşte detaylar.

DEVLETE OLAN BORÇLARIN YAPILANDIRMA BAŞVURUSU SÜRESİ UZATILDI

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre devlete olan borçların yapılandırması için başvuru süresi 30 Haziran 2023 tarihine uzatıldı. Bu süre zarfına kadar yapılandırma için tekrardan devlete başvuru yapılabilecektir. Devlete borcu olanlar için müjdeli haber geldi. Resmi Gazete kararına göre açıklanan tarih 30 Haziran'a uzadı.

İLK TAKSİT ÖDEME TARİHİ UZATILDI

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre devlete olan borçların yapılandırılmlası için yapılması gereken başvuru süresi 30 Haziran tarihine kadar uzatılmışken ilk taksit ödeme süresi ise 31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatıldı. 

Bu tarihlere kadar başvurular ve ödemeler yapılmaya devam edilecek. Bu ödemeler peşin ya da taksitle ödenebiliyor. Kanun kapsamında yapılandırılan borçlar peşin ya da taksitle ödenebiliyor. Peşin ödemeler söz konusu ise yapılandırılan borcun faizi ve cezasının yüzde 90'ına kadarki kısmı siliniyor. Peki bu durum hangi borçlar için geçerlidir?

Söz konusu yapılandırma başvurusunu yapabilmek için devlete şu durumlarda borçlu olmak gerekemektedir; Vergilerin tamamı, Trafik cezaları, prim, nüfus, köprü ödemeleri, otoyol kaçak geçiş cezaları, hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezalı, idari para cezaları, kredi borçları ve destekleme primi borçları bu kapsam içinde yer almaktadır.