Rektörün makam aracı ihalesi ulusal basının dilinde

Uşak Üniversitesi tarafından makam aracı kiralamak için düzenlenen ihalede; marka belirtilmeden yapılan Audi A6 2020 model tanımlaması ulusal basının gündemine düştü
Rektörün makam aracı ihalesi ulusal basının dilinde

İhale şartnamesinde marka ve modeli yazılmadı. Marka ve model dışında neredeyse bir modelin milimetrik ayrıntıları verildi.

Bir çok ulusal basında haber şöyle yer aldı:

“Aracın milimetrik genişlik ve yükseklik bilgisiyle birlikte 4 çeker ve 7 vites olma detayı da şartnamede yer aldı. En düşük modeli 1 milyon 888 bin 291 TL olan Audi A6'nın isminin yazılmadığı şartnamede şu ayrıntılar belirtildi: "Araç binek (sedan) tip, 2020 model ve üstü olacaktır, aracın kilometresi en fazla 75.000 km. olacaktır. Araç, 1900 cc ve dizel motor gücü en az 190 beygir ve üzerleri, koltuk sayısı 5 kişilik, net ağırlık en az 1500 kg, bagaj kapasitesi en az 550 litre, yükseklik en az 1450 mm ve uzunluk en az 4765 mm olacaktır. Araç tam otomatik veya yarı otomatik vites, 4X4, 7 ileri ve üstü olacaktır. Araç rengi siyah olacaktır."

Makam aracında istenilen özellikler

İhalede talep edilen markadan başka araç alınmaması için aracın yolcu kısmında elektronik klima, yorgunluk tespiti gibi özellikler de ihale dosyasına eklendi. Şartnamede makam aracında olması istenen diğer özellikler ise şöyle yer aldı: "Sürücü ve yolcu ön hava yastığı, yan hava yastığı (araçta en az 6 hava yastığı olacaktır.), ön ve arka koltuklarda emniyet kemeri, bluetooth, anahtarsız çalıştırma, hız sabitleme karartılmış arka ve yan camlar geri görüş kamerası, yağmur sensörü, ABS, yokuş kalkış sistemi, lastik basınç kontrol sistemi, yorgunluk tespiti, gündüz sürüş farları (aydınlatma), far sensörü, ön ve arka park sensörü, koltuk ısıtma, yol bilgisayarı, ön arka dijital klima, sanruf bulunacaktır."

(HİDAYET KIRAN / HABER)