Ramazan Bayramı'nın ilk 3 günü için fırınlardan ŞOKE EDEN karar! Ekmek çıkmayacak

Türkiye Ramazan Bayramı’na hızla yaklaşıyor. Bir ay boyunca Ramazan ayının gerekliliklerini yerine getirenler heyecanla bayramı bekliyor. Ancak fırınlardan şoke eden ekmek kararı geldi. İşte detaylar ve merak edilenler..
Ramazan Bayramı'nın ilk 3 günü için fırınlardan ŞOKE EDEN karar! Ekmek çıkmayacak

Konuya ilişkin aktarılan son haberin detaylarına göre Denizli’de ekmek fırınlarından ilginç bir karar geldi. Ramazan Bayramı boyunca fırınların ekmek çıkarmayacağı açıklandı. Arefe gününde fırınların bayramda sorun olmaması için gerekli tedbirleri alacağı ifade edildi.

Herkesin dikkatini çeken karara ilişkin açıklamayı Denizli Fırıncılar Odası yaptı. Fırınlarda çalışan işçilerin tatil yapabilmesi için bayramın ilk 3 gününde fırınlardan ekmek çıkarılmayacağı açıklandı.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINACAK

Yapılan açıklamada Ramazan Bayramı boyunca ekmek sıkıntısının yaşanmaması için gerekli tüm tedbirlerin alındığı açıklandı. Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, yaptığı açıklamasında afere günü fırınların tam kapasite çalışacağını ve ihtiyaç duyulan ekmek miktarını üreteceğini aktardı. İşte o açıklama:

“Arife günü fırınlarımız tam mesai ile çalışacak ve ihtiyaç duyulan ekmek miktarı üretilecektir. Mübarek Ramazan Bayramının Denizli’mize, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını diler, halkımızın bayramını kutlarım”

KARAR ÇALIŞANLAR İÇİN ALINDI

Alınan bu kararın sebebinin çalışan işçilerin tatil yapması olarak ifade edildi. Çalışan işçilerin Ramazan Bayramı’nda tatil yapabilmesi için fırınları tam kapasiteli bir şekilde ekmek üretimi yapacağı ve bu sebeple de vatandaşların Ramazan Bayramı’nda ekmek sıkıntısı çekmeyeceği aktarıldı.

Şu anda bu kararın Denizli için geçerli olduğunu ifade edelim. Diğer illerimiz için benzer bir karar henüz gelmedi. Denizli fırıncılar Odası fırınlardaki çalışanlar için bu tür bir karar aldı. Fırıncılar Odası, açıklamasının devamında da şimdiden tüm Denizlililerin, ülkemizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutlamayı da ihmal etmedi.

DENİZLİ EKMEK FİYATI

Denizli il merkezi ve ilçelerinde 8 Temmuz 2023’de 7 TL’ye çıkarılan ekmek ocak ayında 8 TL’ye çıkarılmıştı. Şu anda Denizli’de bir adet 200 gramlık ekmek 8 TL’den satılıyor.