Ramazan Ayına Özel Tedbirler Gelebilir

Bugün Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bir toplantı düzenleyecek. Toplantının yoğun bir gündemi mevcut. Bir süredir olduğu gibi bugünkü toplantının konusu da koronavirüs tedbirleri olacak.
Ramazan Ayına Özel Tedbirler Gelebilir

Kabine Bugün Toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, belirli aralıklarla ve düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, önemli kararları ile ön plana çıkıyor.

Hatırlanacak olursa, kabine toplantısı en son 15 Mart tarihinde yapılmıştı ve 1 Mart itibari ile başlatılan yeni normalleşmenin detayları ele alınmıştı. Ancak bu toplantıda esnetilme kararlarına ilişkin yeni bir gelişme yaşanmamıştı.

Geride kalan 2 hafta içerisinde ise ülkemizde koronavirüs vaka sayısında önemli bir artış gözlemlendi. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de vaka sayılarındaki artış, yeni tedbirlerin konuşulmasına vesile oldu. Geçtiğimiz kabine toplantısından farklı olarak bu kez artan vakalara ilişkin yeni tedbirlerin alınması bekleniyor.

Toplantıda Sağlık Bakanı Fahreddin Koca’nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir sunum yapması bekleniyor. Bu sunumda il bazlı kısıtlamalar değerlendirilecek. Risk haritasında pek çok yerin riskli konuma gelmesi, yeni tedbirleri de beraberinde getirecek gibi görünüyor.

Yeni Yasaklar Gelebilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuya dair daha önce yapmış olduğu açıklamada vatandaşların yeni normalleşmenin heyecanı ile kurallara yeterince riayet etmediklerini belirtmiş ve tedbirlere uyulmadığı takdirde yasakların kaçınılmaz olduğunu hatırlatmıştı.

Toplantıda ayrıca mutant virüs ve koronavirüs aşılama çalışmaları da görüşülecek. Bilindiği üzere 2020 Aralık ayından beridir ülkemizde aşılama çalışmaları devam ediyor olsa da henüz istediğimiz seviyeye gelebilmiş değiliz. Bunda, ülkemizdeki aşı sayısı da büyük bir etken olmuştu.

Bu doğrultuda 4.5 milyon doz BioNTech aşısının Nisan ayı başına kadar gelmesi planlanıyor. Öte yandan 2021 yılı Mayı ayı sonuna kadar toplamda 100 milyon aşının Türkiye’ye giriş yapması gündemde.

Bugün yapılması planlanan kabine toplantısında hafta sonu yasağı, kafe ve restoranların durumu, okulların açılması, düğün ve taziye ziyaretleri ve bunun gibi konular ele alınacak. Bu durum tüm yurdu doğrudan ilgilendirdiği için gözler Ankara’ya çevrilmiş durumda.

Toplantıda Ramazan ayı önlemlerinin de şimdiden konuşulması bekleniyor. Ayrıca bazı illerde sokağa çıkma yasağı dışında tamamen kapanma uygulaması da olabilir.