Ramazan ayı ne zaman başlıyor, ne zaman oruç tutulacak?

Müslüman alemi Miraç Kandili'nin ardından ramazan ayının ne zaman başlayacağını sorgulamaya başladı.
Ramazan ayı ne zaman başlıyor, ne zaman oruç tutulacak?

Ramazan ayı ne zaman başlıyor, ne zaman oruç tutulacak? - On Bir Ayın Sultanı olarak adlandırılan Ramazan ayı için heyecanlı geri sayım başladı. 3 aylara girilmesinden itibaren Ramazan Ayı için heyecanla beklemeye başlayan İslam alemi, bu mübarek ayın ne zaman başlayacağına ilişkin sorularına yanıt aramaya başladı.

Üç aylar Receb ayının girmesiyle başlarken, Ramazan ayında ilk orucun tutulacağı gün Diyanet'in dini günler takvimini paylaşmasının ardından netlik kazandı. Ramazan ayında oruç tutmak İslam'ın beş temel şartı arasında yer alıyor. Bu nedenle bu ibadetlerini yerine getirmek Müslüm anlar bu özel ay için hazırlıklarına başlamak istiyor. Bin aydan daha hayırlı olduğu aktarılan Ramazan ayı için bekleyiş başlarken tutulması farz kılınan oruç ile ilgili olarak Müslümanlar, "Ramazan ne zaman başlıyor, ilk oruç hangi tarihte tutulacak?'' sorularını gündeme taşıdı. 

2023 RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2023 yılı dini günler takvimiyle birlikte Ramazan ayı tarihi belli oldu. Buna göre; Ramazan ayının ilk günü 23 Mart 2023 tarihine denk geliyor. İlk oruca ise 22 Mart'ı 23 Mart'a bağlayan gece kalkılacak. Ramazan ayı arefe günü 20 Nisan 2023 tarihine denk geliyor. Oruç ibadetini yerine getiren vatandaşlar 20 Nisan 2023 Perşembe günü son oruçlarını tutacak.

RAMAZAN BAYRAMI TARİHLERİ

  • Ramazan Bayramı Arifesi- 20 Nisan Perşembe
  • Ramazan Bayramı 1. Gün- 21 Nisan Cuma
  • Ramazan Bayramı 2. Gün- 22 Nisan Cumartesi
  • Ramazan Bayramı 3. Gün- 23 Nisan Pazar günü idrak edilecek.