Proje tadilatı yapmazsanız işyerinizde elektriğiniz kesilebilir

Uşak’ın elektrik dağıtım ve pazarlamasını yapan OEDAŞ ticarethane, sanayi, şantiye gibi bir çok işyerine yazı göndererek, elektrik enerjisi kullanımındaki artış için abonelerden proje tadilatı istedi.
Proje tadilatı yapmazsanız işyerinizde elektriğiniz kesilebilir

Yazıyı alan işyeri sahipleri, enerji sarfiyatındaki artışları kış şartlarında elektrikli ısıtıcı kullanımından kaynaklandığını öne sürerek, proje artışının kendilerine ek bir mali külfet olacağını, işlerinin iyi olmadığını belirtiler.

Kısa adı OEDAŞ olan ve Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinde elektrik dağıtım faaliyetini yürüten Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş, Uşak’ta faaliyet gösteren bir çok işyerine bir uyarı yazısı gönderdi. Yazıda; “Abonenizin bağlantı gücünün yüzde 20’den fazla artması nedeni ile Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri yönetmeliğinin 32. F Maddesi gereği tadilat projenizle 15 iş günü içerisinde İl İşletme Müdürlüğümüze müracaat etmeniz gerekmektedir. Tadilat projeniz onaylanmasının ardından, güç artışınızdan dolayı ilave güvence/ bağlantı bedeli alınarak yeni bağlantı gücü üzerinden sözleşmeniz yenilenecektir.

Güç artışınızdan dolayı abonelik sözleşmeniziniz yenilenmesi durumunda , yukarıda belirtilen yönetmelik maddesi gereğince usulsüz elektrik kullanımı ile ilgili mevzuat hükümleri uygulanarak elektriğiniz kesilecektir” uyarısı yapıldı.

Edinilen bilgilere göre; OEDAŞ; uyarı yazısını meskenlere göndermedi. Normal projesinin çok üzerinde tüketim yapan işyerlerine gönderdi.

Ayrıca; birçok işyerlerinde çok eski projeler olduğu için; proje gücünün %20 sinden fazla çekiş varsa ve bundan dolayı zarar ziyan oluşursa bu zarar ziyanların ödenmeyeceği de belirtildi.

OEDAŞ, proje yenileme çalışmasının sistemin güç dengesini yapabilmek, yetersiz olduğu yerleri yatırıma almak, eksik kaldığı bölgelere takviye yapabilmek için istediğini de vurguladı.

Yazı tebliğ edilen vatandaşlar da;” Bunca ekonomik sıkıntı içerisindeyken bir de proje yenilemek için bir sürü masrafa gireceğiz. Çetin kış koşullarında elektrikli ısıtıcılara yüklendiğimiz için elektrik sarfiyatımız artmıştır. Bizce proje tadilatına hiç gerek yok” şeklinde yakındılar.

(SALİH KILINÇ / HABER)