Prof. Dr. Sezer Hatemi hayatını kaybetti! Fahrettin Koca'nın hocası Sezer Hatemi kimdir?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir açıklama yaparak Prof. Dr. Sezer Hatemi’nin hayatını kaybettiğini açıkladı. Prof. Dr. Sezer Hatemi kimdir, kaç yaşındaydı?
Prof. Dr. Sezer Hatemi hayatını kaybetti! Fahrettin Koca'nın hocası Sezer Hatemi kimdir?

Türkiye’nin ünlü doktorlarından olan Prof. Dr. Sezer Hatemi’nin hayatını kaybettiği açıklandı. Prof. Dr. Sezer Hatemi’nin acı haberini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı. Aynı Zamanda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ihtisas dönemi hocalarından olan Prof. Dr. Sezer Hatemi hakkında araştırmalar yoğunlaştı. Prof. Dr. Sezer Hatemi kimdir, neden öldü?

SAĞLIK BAKANI DUYURDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca acı haberi sosyal medya üzerinden, “İhtisas dönemi hocalarımdan Prof. Dr. Sezer Hatemi’nin vefatını üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, başta eşi Prof. Dr. Hüsrev Hatemi ve yakınları olmak üzere, sevenlerine, hekim camiamıza başsağlığı diliyorum. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olan Prof. Sezer hocamız, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Pediatrik Endokrinoloji Bölümünün kurucusuydu. Öğrencileri onu daima saygıyla anacak.” sözleriyle duyurdu.

SEZER HATEMİ KİMDİR?

Alanında Türkiye’nin en önemli uzmanlarından birisi olan Prof. Dr. Sezer Hatemi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak çalışmalar yapıyordu. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi pediatrik Endokrinoloji Bölümünün kurucusu olan Prof. Dr. Sezer Hatemi çok sayıda doktorun yetişmesinde önemli bir rol üstlenmiştir. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da hocası olan Prof.Dr. Sezer Hatemi kendisi gibi ünlü bir doktor olan Prof. Dr. Hüsrev Hatemi ile evliydi.

Prof. Dr. Sezer Hatemi üniversiteden emekli olduktan sonra çocuk doktoru olarak özel muayene hizmeti veriyordu. Hakkında çok fazla bilgi bulunmayan Sezer Hatemi tıp dünyasına imza atmış uzmanlar arasında bulunuyor.