Prof. Dr. Naci Görür'den 1, 2, 3, 4 ve 5. derece deprem bölgesi olan iller açıklaması geldi! İşte o şehirler

Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen iki büyük deprem sonrası 11 şehir fiziksel olarak etkilenirken yaşanan felaket sonrasında da seferberlik başladı.
Prof. Dr. Naci Görür'den 1, 2, 3, 4 ve 5. derece deprem bölgesi olan iller açıklaması geldi! İşte o şehirler

Prof. Dr. Naci Görür'den 1, 2, 3, 4 ve 5. derece deprem bölgesi olan iller açıklaması geldi! İşte o şehirler - Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen iki büyük deprem sonrası 11 şehir fiziksel olarak etkilenirken yaşanan felaket sonrasında da seferberlik başladı. Türkiye'de vatandaşlar yaraları sarmak adna çalışırken deprem konusunda da bilinçlenmeler de başladı. Özellikle bu süreçte İstanbul'da çalışan milyonlarca kişi şehirden göç etme planları yaparken detaylar da merak edilmişti.

Prof. Dr. Naci Görür, bazı uyarılarda bulunurken bu süreçte de deprem bölgesi olan iller ve açıklamalarından satır başları da haberde yer alıyor.

İSTANBUL'A DİKKAT!

Naci Görür tarafından gelen açıklamalarda İstanbul bölgesinin iyi durumda olmadığı belirtilirken Kahramanmaraş depremi öncesinde de, "Kahramanmaraş'tan endişe ediyoruz" ifadelerini bu kez İstanbul için kullanarak, "İstanbul işin endişe ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Bilimsel araştırmalara dayanan bu olaylar neticesinde İstanbul zamanının da gelmekte olduğu ifade edilirken Naci Görür tarafından yapılan açıklamalar sonrasında da tahmini olarak 30 yıl içerisinde büyük bir depremin gelmesi bekleniyor. 23 yılın sona ermesi sonrasında da deprem felaketinin büyük ölçüde yakın olduğu bilgileri geldi.

DEPREM BEKLENTİSİ OLAN İLLER!

Prof. Dr. Naci Görür tarafından gelen açıklamalarda ülkemizde de meydana gelen bu olaylar neticesinde Naci Görür tarafından gelen açıklamalar sonrasında; "Marmara Bölgesi. Maraş’ta oldu, bitti. Şimdi Hakkâri yöresinden kuşkumuz var. Erzincan Bingöl-Karlıova arasında Yedisu fayında kuşkumuz var.

Karlıova ile Bingöl arasında Göynük bölgesinde deprem olma kuşkumuz var. İzmir’den kuşkumuz var. Bir de Muğla ile Antalya arasında sahil şeridinde.” sözlerine yer verdi. 

BİRİNCİ DERECE DEPREM BÖLGESİ OLAN İLLER

İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt

İKİNCİ DERECE DEPREM BÖLGESİ OLAN İLLER

Tekirdağ, İstanbul (1 ve 2. Bölge), Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak başta olmak üzere, Zonguldak, Tekirdağ, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum

ÜÇÜNCÜ DERECE DEPREM BÖLGESİ OLAN İLLER

Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu'yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.

4 VE 5. EN AZ RİSKLİ DEPREM BÖLGESİNDE OLAN İLLER

Deprem riskinin en az olduğu bölgeler; Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman'dır.