Pınar Gültekin Davasından İstifa Eden Savcı Konuştu

Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i vahşice öldüren Cemal Metin Avcı, davanın eski savcısı Doğukan Yılmazer hakkında şok açıklamalarda bulunmuş eski savcı konuyla ilgili açıklama yaptı.
Pınar Gültekin Davasından İstifa Eden Savcı Konuştu

Geçtiğimiz yıl, üniversite öğrencisi olan Pınar Gültekin eski sevgilisi Cemal Metin Avcı tarafından vahşi bir şekilde öldürülmüştü. Muğla’da işlenin cinayet, yetkililerin çabaları sonucu kısa sürede çözüldü. Hala yargılaması süren Avcı’nın iddialarını doğrulttuğu kişi olan Muğla eski Cumhuriyet Savcısı açıklamalarda bulundu. Savcı Doğukan Yılmazer’in Pınar Gültekin ile ilişkisi olduğunu iddia eden Cemal Metin Avcı’nın iddialarına genç kızı katledip ardından iftiralar atan caniye hukuk karşısında hesap soracağını bildirdi.

İddiaların odağındaki savcı Doğukan Yılmazer, savcılık görevinden istifa edip Ankara Barosuna kayıtlı avukat olarak çalışmaya devam ediyor. Eski savcı, sanığın iddialarının asılsız olduğunu ve hukuk önünde kendisine hesap soracağını bildirdi. İddiaların tamamen hayal ürünü olduğunu ve kurgudan ibaret olduğunu bildiren Yılmazer, durumu dosyada bulunan delillerin de kanıtladığını sözlerine ekledi.

Katil Zanlısından Şok Suçlama

Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in katili olan Cemal Metin Avcı’nın davanın ilk savcısı olan Doğukan Yılmazer’e karşı suçlamaları basına düşmüştü. Konuyla ilgili açıklama yapan aynı zamanda savcılık görevinden de neden istifa ettiğini açıklayan Yılmazer, istifasının özel sebeplerden olduğunu söz konusu yalan iddialarla herhangi bir ilgisi olmadığını belirtti. Başka bir işten teklif aldığı için savcılık görevinden istifa ettiğini bildiren eski savcı, yargı önünde hesap soracağını bildirdi ve dosyadaki delilleri gösterdi.

Eski savcı aynı zamanda Avcı’nın aynı zamanda haksız tahrik indiriminden faydalanmak için asılsız yalanlar ortaya attığını da sözlerine ekledi. Cezasını yarattığı kurgularla hafifletmeye çalışan Avcı’nın çabalarının asılsız olduğunu söyleyen Yılmazer, bu konuda basın mensuplarından da dikkatli olunmasını rica etti.

Sanık Cemal Metin Avcı daha önce ifadesinde çıkan kargaşada Gültekin’i boğduğunu daha sonra cesedi varile koyarak yaktığını, yanmış cesedin üzerine de beton dökerek cesedi sakladığını itiraf etmişti. Yetkililer genç kızın kısmen yanmış olan cesedine ulaşmış ve Cemal Metin Avcı hakkında canavarca hislerle adam öldürmek suçundan dava açılmıştı.