Parsel Sorgulama Nereden, Nasıl Yapılır?

Parsel sorgulama işlemini TKGM resmi internet sitesinden yapabilirsiniz.
Parsel Sorgulama Nereden, Nasıl Yapılır?

Parsel sorgulama işlemi için parsel bilgilerinin girilmesi gerekiyor. İl, ilçe, mahalle, köy, ada ve parsel bilgilerini girmeniz halinde sorgulama yapabiliyorsunuz. Bilgileri ekrana girdiğiniz zaman karşınıza parselin uygu fotoğrafı ile çakışık görüntüsü ekrana yansır. TKGM, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü kelimelerinin baş harflerinden oluşturulmuş bir kısaltma kelimedir. Özellikle arsa ve arazi sahibi olan kişiler ya da sahip olmayı düşünen kişiler bu uygulama ile parsel durumu hakkında bulundukları yerden bilgi alabiliyorlar. Sorgulama yapmak için kişilerin herhangi bir ödeme yapması da gerekmiyor.

MEGSİS Üzerinden Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır?

MEGSİS üzerinden parsel sorgulama yapılması sırasında Tapı ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nde bulunan veriler tapu bilgileri ile eşleştirilmiş olur. Hem vatandaşlar hem de çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının bu sorgulama hizmetinden faydalanmaları mümkündür. Serviler sorgulama anlamında sunulan ilk ve tek coğrafi servis olma özelliğindedir. MEGSİS isimli Mekansal Gayrimenkül Sistemi sayesinde parsel ile ilgili bilgilere ulaşmak son derece pratiktir.

Cep Telefonu Üzerinden Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır?

Cep telefonu üzerinden parsel sorgulama yapmak mümkündür. Cep telefonu ile sorgulama yapmak isteyen kişilerin MEGSİS sistemini kullanmaları yeterli olacaktır. Dilerseniz TKGM tarafından sunulan hizmet sayesinde de parsel sorgulama yapabilirsiniz. Örneğin yeni bir arsa satın almak istediğinizde ya da size ait olan arsanın durumu hakkında bilgi edinmek istediğinizde sorgulama özelliğinden faydalanabilirsiniz.

E Devlet Üzerinden Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır?

E devlet üzerinden parsel sorgulama yapılması için TKGM adresine girilmesi gerekir. Resmi internet sitesine giriş yaptıktan sonra parsel sorgulama linkine gelin. Buradan, il, ilçe, mahalle, ada ve parsel bilgilerini doğrudan girin. Bu sorgulama işlemi herkes tarafından yapılabiliyor. E devlet üzerinden parsel sorgulama yapmanız halinde kentsel dönüşüm, çiftçi kayıt sistemi, alt yapı hizmetleri gibi konularda da bilgi almanız mümkün olun. Bütün işlemler Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından siz değerli vatandaşlar için yönetilmektedir.