Özel Şampiyonlardan Vali Funda Kocabıyık’a ziyaret

Antalya’da düzenlenen Özel Sporcular Yüzme Bölge Şampiyonası’nda derece elde eden sporcular Vali Funda Kocabıyık’ı ziyaret etti.
Özel Şampiyonlardan Vali Funda Kocabıyık’a ziyaret
Valilik Toplantı Salonu’ndaki kabulde Uşak Gençlik ve Spor Müdürü Tahir Emre Can, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından 17-19 Şubat’ta Antalya’da düzenlenen bölge yüzme şampiyonası ile ilgili bilgi verdi.

İki gün süren şampiyonada Uşaklı sporcular Bilge Kağan Yılgın, Muzaffer Emre Güneş, Eymen Özdemir, Gökhan Savran ve Mehmet Fatih Karahan’ın çeşitli kategorilerde 17 madalya kazandığını ifade eden Can, özel sporcularla ilgili yürütülen çalışmaları anlattı.

Kabulde şampiyon sporcular, yakınları ve antrenörleri ile sohbet eden Vali Funda Kocabıyık, Uşak’ın özellikle bireysel sporlarda son yıllarda önemli başarılara imza attığını söyledi.

Özel sporcuların başarısının kendisi için çok heyecan verici olduğunu ifade eden Vali Funda Kocabıyık, “Çocuklarımızın en azından bir spor dalıyla uğraşması gerektiğini düşünüyorum. Spor sadece fiziksel bir aktivite değil, yaşam başarısını doğrudan etkileyen süreç. Ben eğitimde başarının yakalanmasında sporun çok önemli olduğunu sürekli vurguluyorum” dedi.

İl genelinde sportif altyapının gelişmesi için yatırımlar yapıldığını hatırlatan Vali Funda Kocabıyık, “Tesisleşmede son yıllarda başarı sağladık. Elbet eksiklerimiz var, zamanla bunları da aşacağız. Bireysel sporlarda uluslararası başarılara imza atan çocuklarımız var. Elimizden geldiğince sporu yaygınlaştırmak, sporcu sayımızı artırmak istiyoruz. Özel çocuklarımızın sporla uğraşması daha önemli. Bu çocuklarımızın sosyalleşmesi için spor bir araç. Başarılarından dolayı tüm çocuklarımızı ve ailelerini kutluyorum” dedi.

Vali Kocabıyık, daha sonra sporculara madalya takarak, hediye verdi.