Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nden açıklama geldi

Fiziksel engelli ve otizm hastası 10 yaşındaki M.K. nın eğitim gördüğü merkezde dayak yediği ve darp edildiği iddialarına Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nden yanıt geldi.
Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nden açıklama geldi

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nden açıklama;

“M.K’ye dayak ve darp yok elimizde görüntüler var”

Fiziksel engelli ve otizm hastası 10 yaşındaki M.K. nın eğitim gördüğü merkezde dayak yediği ve darp edildiği iddialarına Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nden yanıt geldi.

Babası S.K. nın sosyal medya sayfasından oğlunun dayak yediği ve ısırıklar içerisinde kaldığı, bu olayların, M.K.’nın eğitim gördüğü Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşandığı iddiaları bizzat merkez tarafından yalanlandı.

Merkezden yapılan açıklamada, olayın yaşandığı 8 Aralık Cumartesi günü M.K. nın merkezden gayet mutlu bir şekilde çıktığı, yüzündeki yaraların kabuk bağlamasından yaraların daha eski olduğu, baba S.K’nın elinde alelacele alınmış bir rapor olduğu, ciddi bir incelemede her şeyin ortaya çıkacağı görüşlerine yer verildi.

“BASINDA YER ALAN HABERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından konu ile ilgili yapılan açıklmanın tam metni şöyle:

“Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak kurumumuz hakkında basında yer alan olay asla gerçeği  yansıtmamaktadır.

Okulumuzda yaşandığı iddia edilen olay yargıya intikal etmiş, gerekli soruşturmalara başlanmıştır.  Öğrencimizin ailesinin aldığını iddia ettiği rapor kat'i bir darp raporu değildir. Basında yer alan fotoğraflarda darp sonucu oluştuğu iddia edilen kızarıklıkların dermatolojik-alerjik bir reaksiyon olma ihtimali ve öğrencimizin kendine zaman zaman zarar vermesi nedeniyle oluşan lezyonlardan biri olma ihtimali oldukça yüksektir. Bu durum fotoğraflarda da açıkça görülmektedir. Ayrıca öğrencimiz M.K,  yaklaşık 2 yıldır  ailesinin eğitiminden ve öğretmenlerinden özellikle memnun olması nedeniyle tercih ettiği okulumuzun bir öğrencisidir. Öğrencimiz hem fiziksel hem zihinsel engeli bulunan otizmli bir bireydir. Maalesef bazı otizmli bireylerde konunun uzmanlarının da bileceği şekilde kendine zarar verme özelliği görülmektedir. Bu durum yalnızca  öğrencimiz M. K  için geçerli olmamakla birlikte zihinsel engelli ve otizmli bireylerin genelinde benzer davranışlar görülmektedir.   Öğrencimiz özellikle yüz ve boyun bölgesini tırnaklamak, sert bir şekilde kaşımak suretiyle kendisine  zarar vermektedir ve bu durum öğrencimizin ailesi tarafından da açıkça bilinmektedir. Isırma, saldırma gibi davranışları da bulunmakla beraber gerek ders saatinde, gerek serviste bulunduğu sürelerde bu davranışları defalarca sergilemiş ve bu durum kurum çalışanları tarafından da tespit edilmiştir. Fakat bu tip çocuklarla ilgilenmek üzere özel eğitim almış eğitmenlerimiz tarafından şefkatle ve ilgiyle öğrencimizin eğitimine devam edilmiştir. Aile de çocuğunu tanımakta ve bu davranışlarını kabul etmektedir . Buna rağmen konunun uzmanları incelemeden alelacele alınmış bir raporla kurumumuza karşı başlatılmış bu art niyetli insafsız iddiayı şiddetle kınıyor ve kesinlikle kabul etmiyoruz.

Bu durum apaçık bir şekilde kurumumuzu karalama adına başlatılmış bir kampanyadır. Öğrencimizin adli tıp kurumu tarafından incelenmesi ile olay açıklığa kavuşacaktır. Bu sebeple durum açıklığa kavuşmadan kurumumuz hakkında karalamak amaçlı yapılan tüm paylaşım, hakaret içerikli yorum vb. için kurum olarak tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı belirtmek isteriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”