Öz Merkez’e dev ekran

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, yerel basın mensupları ile bir araya gelerek, Uşak’ta 2022 yılında yapılan icraatlar hakkında ilgili daire müdürleri vasıtası ile kamuoyunu bilgilendirdi.
Öz Merkez’e dev ekran

Toplantıda basın mensuplarına görsel bir sunu gerçekleştiren Uşak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ertan Keleş, İsmetpaşa Caddesi üzerinde bulunan İl Özel İdaresi Öz Merkez’in Atatürk Anıtı ve Valilik binasına bakan cephesine dev ekran kurulacağını açıkladı.

Keleş, “Öz merkez binamıza 5x3 ebadında toplamda 15 metrekare bir alan kaplayan dev ekran kurmayı planlıyoruz” dedi.

Keleş, Clandıras – Pepuza Antik kenti Yürüyüş yolu, Sebeste, Ulubey Kanyonları Asar Yürüyüş Yolu yapılarak, Uşak’ın tarihi ve turistik alanlarını da daha cazip hale getireceklerini belirtti.

Keleş; “İl Özel İdaremiz, 2022 yılı 1 Ocak – 31 Ekim tarihleri arasında 52 kilometre birinci kat asfalt, 210 kilometre ikinci kat asfalt, 27kilometre sıcak asfalt, 255 bin metrekare parke taşı döşem işlemi gerçekleştirmiştir.

Ayrıca çevre ile ilgili 116 proje, tarımsal konuda 43 projeyi hayata geçirdik. İlimiz sınırları içerisinde 26 hayvan içme suyunu da tamamladık. Kentimizdeki bir çok kurumu da finansal destek sağladık” dedi.

Uşak kırsal alanında 275 metruk bina tespit ettiklerini kaydeden Keleş, “Bu binalardan 108 adedini yıktık. Geride kalanların yıkılması için hukuki sürecin tamamlanmasını bekliyoruz.

Uşak İl Özel idaresi olarak yıl içerisinde yürüttüğümüz bir diğer çalışma da sahipsiz sokak hayvanları konusunda oldu. Köylerimizdeki sahipsiz hayvanlar için mobil kısırlaştırma ve rehabilitasyon aracı projesini uygulamaya koyduk” dedi.

Keleş, 2022 yılında 344 milyon 118 bin 779 TL bütçesi olan Uşak İl Özel İdaresi’nin yapmış olduğu diğer hizmetleri şöyle anlattı.

ULUBEY KANYONU ASAR YÜRÜYÜŞ YOLU

Ulubey Kaymakamlığı’nın projesi İl Özel İdaremiz tarafından hazırlanmış olup proje Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanmıştır. “Ulubey Kanyonu ve Asar Arasına Ahşap Yürüyüş Yolu” projesi Ulubey Cam teras alt hizasından başlayan ve Cam Teras karşısında bulunan Asar Tepenin orta noktasına bir yürüyüş yolu planlanmıştır. Yürüyüş yolunun asar tepeye kadar tamamı ortalama 900 mt uzunluğunda yapılacaktır. Ahşap yolun uzunluğu ise 335 metredir.

CLANDRAS – PEPOUZA ANTİK KENTİ YÜRÜYÜŞ YOLU

Doğa, Tarih Bir Arada; Karahallı’da isimli Turizm Alt Yapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı (TAGDEP) kapsamında ki proje Zafer Kalkınma Ajansı destekli olup, İl Özel İdaremiz tarafından yürütülmektedir.

Proje için Zafer Kalkınma Ajansı tarafından 1.193.367,075 TL hibe destek sağlanacak olup, 361.382,9 TL’ lik eş finansman Uşak İl Özel İdaresi tarafından sağlanacaktır. Toplam bütçesi 1.554.749,975 TL’dir.

22.08.2022 tarihinde sözleşmesi yapılan işin teslim süresi 120 gündür.

Clandras Su Kemerinden başlayıp Pepuza Antik Kentine kadar uzanan yürüyüş yolu 7 kilometre uzunluğunda ki alanı kapsamaktadır. Ahşap yürüyüş yolu Clandras su kemerinden başlayan yürüyüş yolu 300 metre devam edip patika yol ile birleştirilecektir. Yürüyüş yolu şuan da devam etmekte olup 150 metresi bitirilmiştir.

(SALİH KILINÇ / HABER)