OY KULLANACAKLAR DİKKAT! Yerel seçimler adres değişikliği en son ne zaman? Adres değişikliği nasıl yapılır?

Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra şimdi de yerel seçimlere hazırlanıyor. Yerel seçimlerde en çok merak edilen konuların başında yerel seçim adres değişikliği konusu geliyor. Adres değişikliği son tarih ne zaman? Nasıl yapılır? haberimizde..
OY KULLANACAKLAR DİKKAT! Yerel seçimler adres değişikliği en son ne zaman? Adres değişikliği nasıl yapılır?

Yerel seçime az bir kala adres değişikliği konusu gündem oldu. Adresini değiştirmek isteyenler için belirli bir son tarih bulunuyor. Adresini değiştirecek olanlar son işlem tarihine kadar bu işlemi yapması gerekecek. Peki, yerel seçim adres değişikliği nasıl yapılır?

YEREL SEÇİM ADRES DEĞİŞİKLİĞİ

Yerel seçim adres değişikliği yapmak isteyenler için son tarih 1 Ekim olarak aktarıldı. Vatandaşların 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde oy kullanabilmeleri için e-devlet ya da nüfus müdürlüklerine giderek başvurularını yapması gerekecek.

YEREL SEÇİM ADRES DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN SON GÜN NE ZAMAN?

Yerel seçim adres değişikliği için son gün 1 Ekim. 1 Ekim tarihine kadar Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden seçmen listeleri alınacak. Bu sebeple kişilerin en geç 1 Ekim Pazar gününe kadar işlemlerini yapmış olması, başvurması gerekiyor.

E-DEVLET ÜZERİNDEN ADRES DEĞİŞİKLİĞİ

E-devlet üzerinden de kolay bir şekilde adres değişikliği yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra Adres Değişikliği Bildirim kısmına tıklayın. Karşınıza çıkan sayfa üzerinden sadece kendim için adres bildirimi yapacağım diyerek başvuru işlemlerinizi başlatın. Evde yaşayan diğer kişiler için de başvurularınızı yapabilirsiniz.

Sistem üzerinde taşınacağınız adrese tıklayarak adres bul diyebilir, işlemleri eksiksiz bir şekilde yapabilirsiniz. Yeni adres bilgilerinizi girdikten sonra tarafınıza bir onay seçeneği sunulacak. Mobil imza, elektronik imza ya da SMS ile doğrulama seçenekleri arasından birini seçin. SMS ile telefonunuza gelen onay kodunu girdikten sonra işlem tamam! Yerel seçim adres değişikliği işlemi başarı ile yapılmış olacak!