Otomotiv yazarı açıkladı! Araç sahiplerinin yüzde 85'i o paraları geri alamayacak işte kritik detay

Ülke gündeminde milyonları yasa boğan ve derin üzüntüye sokan deprem gelişmeleri sonrası otomotiv yazarı Emre Özpeynirci'den kritik açıklamalar geldi.
Otomotiv yazarı açıkladı! Araç sahiplerinin yüzde 85'i o paraları geri alamayacak işte kritik detay

Otomotiv yazarı açıkladı! Araç sahiplerinin yüzde 85'i o paraları geri alamayacak işte kritik detay - Ülke gündeminde milyonları yasa boğan ve derin üzüntüye sokan deprem gelişmeleri sonrası otomotiv yazarı Emre Özpeynirci'den kritik açıklamalar geldi. Deprem felaketi sonrası araç sahiplerini ilgilendiren flaş açıklamalarda bulunan Emre Özpeynirci bu bölgelerde ki araçların yüzde 85'inde kasko olmadığını ve deprem felaketi sonrasında da paralarını alıp alamayacaklarına dair açıklamalarda bulundu.

Ülke genelinde depremin en çok etkilemiş olduğu Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da 120 bine yakın araç hasar gördü. Bu araçların çoğu ağır hasarlı olurken çoğu ise kullanılamaz durumda yer aldı. Bu 3 şehirlerde ise otomobillerin yaklaşık yüzde 15'i için kasko olduğu ifade edilirken yüzde 85'inin de sigorta şirketlerinden tazminat hakkı yer almıyor. Bu süreçte kasko poliçelerinde doğal afetlerinde tamamen kapsam dışı olduğunu da unutmamak gerekmekte.

TÜİK tarafından gelen verilere göre Türkiye yollarında 14,2 milyon otomobil yer alırken bunların yüzde 3,1'i bu 3 şehirde yer almakta. Hatay'da sadece 242 bine yakın araba yer alırken Adıyaman'da 55 bin 474 otomobil ve Kahramanmaraş ise 154 bin araç yer alıyor.

Depremin büyük yıkıma yol açtığı bu bölgelerde toplam otomobil sayısı 451 bin 438 adet olurken ilk belirlemeler doğrultusunda da otomobillerin 120 bin adeti hasarlı gözükürken bir kısmı ise ağır hasarlı diğer kısımları da kullanılamaz durumda yer alıyor.

Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci Gazete Pencere'de bu hafta bu konuyu işlerken taleplerini de sosyal medya hesabından paylaştı. Emre Özpeynirci,

  • %85’i para alamayacak   
  • Depremin en çok etkilediği 3 ildeki otomobillerin sadece %15’inde kasko var  
  • Kasko depremde oluşan tüm hasarları karşılar mı?
  • Ödeme alabilmeniz için ne yapılması gerekiyor?  
  • Depremzedelere ÖTV’siz araç hakkı verilmeli

ifadelerine yer verdi.

Yapılan açıklamalara göre ise bu şehirlerde ki araç sahiplerinin yüzde 85'i bu paraları geri alamayacağı belirtildi.