Oto galericileri; “Suçumuz yasalara uymak mı?” diye sordu

Çanlı mevkiinde bulunan Oto Galericiler Sitesindeki oto galericiler, kentsel dönüşüm alanında oto galerisi açılmasının işlerini olumsuz etkilediğini ileri sürerek tepki gösterdiler.
Oto galericileri; “Suçumuz yasalara uymak mı?” diye sordu

Uşak oto galericileri Kooperatif Başkanı Erdal Toklu, kendilerini, “Şehir içerisinde galericilik yasak” diyerek 2008 yılında zorla getirdiklerini, şimdi belediyenin şehir içerisinde galeri ruhsatı verdiğini, yakın olduğu için vatandaşın burayı tercih ettiğini ve sitedeki galericilerin iş yapamaz duruma geldiğini belirtti.

Bu haksız rekabet karşısında dayanacak güçleri kalmadığını belirten Toklu, bütün oto galericileri bir araya toplayan bir site yapılarak site esnafına uygulanan ötekileştirme harekâtından vaz geçilmesini istedi.

Önceleri yaklaşık 150 kadar galerici esnafının yer aldığı Çanlı mevkiinde bulunan Uşak oto Galericileri Sitesi, bugün bomboş vaziyette az sayıda araçlarla esnafın müşteri beklediği suyu çekilmiş değirmen gibi ısısız bir hale gelmiş görünüyor.

Site esnafı 40 kadar işyeri kaldığını, onlarında çoğunun işyerini açmadığını, kent merkezine yakın olduğu için kentsel dönüşüm alanında bulunan oto galericilerin vatandaş tarafından tercih edildiğini belirttiler.

Yönetimi ile birlikte www.usakgundem.com ‘a acıkmalarda bulunan Uşak galericiler Esnaf Kooperatifi Başkanı Erdal Toklu, “Bize 2008 yılında şehir içerişinde araç satmak yasak. İçişleri Bakanlığı genelgesi var” diyerek Çanlı Oto Galericileri Sitesine zorla gönderdiler. Evimizi damımızı satıp, “Yasalar karşı boynumuzdan ince” diyerek sitemize geldik.

Kentsel Dönüşüm Alanı faaliyete geçtikten sonra 2016 yılından beri burada oto galerileri açılması için belediye izin vermeye başladı. Araba almak isteyen vatandaşlar da yakın olduğu için buradaki oto galerileri tercih etmeye başladı. Biz sinek avlamaya başladık.

Sanırım, tek suçumuz yasalara uymak. Yasalara uyduğumuz için açlığa mahkûm ediliyoruz” şeklinde yakındı.

Toklu; “Bu konudaki sorunlarımıza Uşak Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çakın’a ilettik. Bize, kentsel dönüşüm alanının canlanması için burada oto galeri açılmasına göz yumduklarını söyledi.

Kimsenin bizi ötekileştirmeye hakkı yok. Ya bize de şehir içerisinde yer verilsin. Ya da Uşak’ta faal durumdaki yaklaşık 200 oto galericiye bir yer yapılıp herkes orada faaliyet göstersin.

Bugünden itibaren yazılı olarak muhatabımız gördüğümüz her resmi kuruma başvuracağız. Olmazsa yasal çerçevede hakkımızı aramak için çeşitli eylemlere başvuracağız. Biz, sadece ekmeğimizin derdindeyiz” ifadesini kullandı.

(SALİH KILINÇ / HABER)