ÖSYM YKS sınav yerleri sorgulama! YKS sınav giriş yerleri açıklandı mı?

ÖSYM YKS sınav yerleri sorgulama ekranı YKS başvurusu yapan adaylar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Sınava başvuran ve üniversiteye gitmek isteyen gençlerin girmesi gereken YKS sınavına ilişkin detaylar haberimizde!
ÖSYM YKS sınav yerleri sorgulama! YKS sınav giriş yerleri açıklandı mı?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı öncesinde adayların YKS sınav giriş yerleri sorgulama araştırmaları hız kazandı. TYT, AYT, YDT sınavlarına girecek olan adaylar sınava nerede gireceklerini merak etmeye başladı. YKS’ye kısa bir süre kala sınav yerleri adayların erişimine açılıyor.

SINAV 3 OTURUMDA TAMAMLANACAK

Her yıl üniversiteye gitmek isteyenler için düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı için heyecanlı bekleyiş başladı. İlk olarak adaylar Temel Yeterlilik Testi’ne girecek. Daha sonra Alan Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi’ne girecek. Sonuçlar ise 17 Temmuz 2024 tarihinde adayların erişimine açılacak.

YKS NE ZAMAN 2024

ÖSYM, sınav takvimine ilişkin detayları açıklamıştı. Konuya ilişkin yayımlanan tabloya göre Yükseköğretim Kurumları Sınavı 8 – 9 Haziran 2024 tarihleri arasında yapılacak. Peki, YKS sınav giriş yerleri belli oldu mu? Ne zaman açıklanacak?

YKS SINAV YERLERİ AÇIKLANDI MI?

YKS sınav yerleri henüz açıklanmadı. ÖSYM’nin internet web sitesi üzerinden adaylar için sınav giriş belgesinin erişime açılması bekleniyor. Ortalama olarak mayıs ayının son haftasında adaylar için YKS sınav giriş belgelerinin paylaşılacağı tahmin ediliyor.

Sınav adaylar için 3 oturumda düzenlenecek. Buna göre ilk sınav 8 Haziran 10.15’te düzenlenecek. İkinci oturum ise 9 Haziran Pazar günü 10.15’te başlayacak. Son oturum ise 9 Haziran Pazar günü 15.45’te yapılacak.

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA

YKS sınav giriş belgesi sorgulama işlemi şu anda yapılamıyor. Sınav giriş belgelerinin erişime açılmasının ardından adayların belgelerini sorgulayabileceği öğrenildi. Sınav giriş belgelerinin paylaşıma açılmasından sonra adaylar ÖSYM AİS üzerinden TC kimlik numaralarını ve şifrelerini girerek belgelere erişim sağlayabilecek.