Önder Candoğan’dan esnaflara önemli bilgiler

Uşak İnşaatçılar Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkanı ve Uşak Esnaf Ve Sanatkârlar Odaları Birliği Denetim Kurulu Başkanı Önder Candoğan, Esnaf ve Sanatkar Meslek Kolları listesinde yapılan yenilemeyle, sektör ve meslek sayısı azaltıldığını açıkladı.
Önder Candoğan’dan esnaflara önemli bilgiler

Ticaret Bakanlığınca, Esnaf Ve Sanatkar İle Tacir Ve Sanayiciyi Belirleme Koordinasyon Kurulunun konuya ilişkin kararını, Resmi Gazete'de 13.02.2019 tarihinde yayımlandığını belirten Candoğan, “Kararla, Esnaf Ve Sanatkarlar Meslek Kolları Listesi yeniden belirlendi.  Avrupa Topluluğunda ekonomik faaliyetlerin istatistikî sınıflaması (NACE) kodlarıyla uyumlu, 11 sektör Ve 184 meslek kolu oluşturuldu.

Buna Göre, 2016 Yılından bugüne kadar kullanılan meslek kolları ve NACE kodlarına ilişkin meslek kuruluşlarından gelen talepler ile ilgili genel müdürlükçe tespit edilen değişiklik gereksinimleri uyarınca, meslek kolları yenilendi. Yeni meslek kolları çalışması İle, sektör sayısı 17 'den 11 'e düşürüldü ve birleştirilen sektörlerin tanımları basitleştirilerek revize edildi. Meslek sayısı 307 'den 184 'e İndirildi.

Birleştirilen mesleklerin tanımı, oda unvanlarına yaklaştırıldı. Esnaf ve Sanatkar Odalarının temsil ettiği üyeleri İle mesleki bütünlüğü sağlanıp, odaların İhtisaslık yapısı daha düzgün hale gelecek” dedi.