Ohh Be Nihayet! Ölüm kavşağına yaya geçidi yapılacak

Sık sık kazaların meydana geldiği ve bazen ölümle sonuçlandığı Gazi Bulvarı (Ankara yolu) üzerinde bulunan Ramada Otel kavşağına bir yaya geçidi yapılması için harekete geçildi.
Ohh Be Nihayet!  Ölüm kavşağına yaya geçidi yapılacak

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, hayırseverlerin yardımı ile bu ölüm kavşağına üst geçit yapılması gerekli izinlerin alındığını, üst geçit yapıldığı takdirde ölümlü kazaların önüne geçileceğini belirtti.

Uşak Belediye Meclisi Temmuz ayı oturumunda halka arasında “Öüm Kavşağı” olarak tabir edilen Ramada Otel önündeki kavşağa yayalara için bir üst geçit yapılması maddesi görüşüldü.

Çakın, “Hepinizin bildiği gibi İzmir yolu üzerindeki Uşak Lisesi önüne Karayolları Müdürlüğü tarafından bir üst geçit yapılıyor. Bizde Uşak Belediyesi olarak hayırseverimizle görüştük ve onun desteği ile burada bir üst geçit yapmak istiyoruz. Bu kavşakta hepimizi üzen ölümlü kazalar meydana geliyor. Can kaybı yaşanmasını istemiyoruz. Hayırsever desteği ile burada bir yay üst geçidi yapmak istiyoruz” dedi.

Ramada Kavşağında Meydana gelen üzücü kazalar:

Ankara yolu Ramada Kavşağında meydana gelen kazadaSinan P., kardeşi, çalışanı ve bir arkadaşı ile birlikte alkol aldıktan sonra yağışlı havada yola çıktı. Araç, hızla seyir halindeyken Gazi Bulvarı’na geldikleri sırada yaya geçidinden karşı yola geçmeye çalışan 23 yaşındaki Hasibe Güven’e çarptı. Kazada çarpmanın etkisiyle yola savrulan genç kız kanlar için yerde kalırken, alkollü iddia edilen sürücü olay yerinden kaçtı.

Yaklaşık 1,5 saat şiddetli yağış altında fark edilmeyi bekleyen genç kız, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtulamadı.

10 Haziran 2022 tarihinde Ramada kavşağında yüksek promil alkollü olan sürücü ışık ihlali yaparak karşıdan karşıya geçen 5 kişiye çarptı.

İmdat Karadaşlı, kontrolündeki 16 YZ 350 plakalı otomobille seyir halindeyken o sırada karşıdan karşıya geçmek isteyen Ü.C.C. (22), N.G. (21), K.A. (21), B.E. (21) ve E.K.'ye (21) çarptı. Çarpmanın etkisiyle 5 genç de yola savrulurken sürücü Karadaşlı da olay yerinden hızla uzaklaştı. İhbarlar sonrasında olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, kazada yaralanan 5 genç, Uşak Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

(SALİH KILINÇ / HABER)