Öğrencilere ulaşım desteği verilecek mi, iptal mi oldu?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem çevre 10 ilde büyük bir yıkıma neden olurken binlerce vatandaş yıkılan enkazların altında kaldı.
Öğrencilere ulaşım desteği verilecek mi, iptal mi oldu?

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar nedeniyle ailelerinden uzakta farklı şehirlerde okuyan öğrenciler için düzenlenen ulaşım desteği ile ilgili birçok detay merak edilmeye başlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından detayları açıklanan ulaşım desteğinin deprem nedeniyle iptal edilip edilmediği merak edildi. Ailesinden uzakta farklı şehirde eğitim gören öğrencilere yılda iki kez verilecek olan ulaşım desteği Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulmuş ve birçok kişi başvuruda bulunmuştu. Bun destekten yararlanan kişilerin otobüs bileti devlet tarafından karşılanacaktı. 

DEPREM SONRASI ULAŞIM DESTEĞİ VERİLECEK Mİ?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem çevre 10 ilde büyük bir yıkıma neden olurken binlerce vatandaş yıkılan enkazların altında kaldı. Hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artmaya devam ederken deprem bölgesindeki depremzede vatandaşlar KYK yurtlarına yerleştirildi. KYK yurtlarına depremzedelerin yerleştirilmesinin ardından binlerce öğrenci yurttan eşyalarını alarak memleketlerine döndü. YÖK tarafından yapılan duyuru doğrultusunda üniversite bahar dönemi eğitim öğretim yılının uzaktan devam edeceği ve bu sene baha döneminde eğitimin online olacağı vurgulanmıştı. 

ULAŞIM DESTEĞİ ERTELENDİ Mİ?

YÖK tarafından yapılan açıklamanın ardından Üniversite bahar dönemi eğitim öğretimin uzaktan devam etmesi kararı verilirken karar Resmi Gazete'de yayınlandı. Yapılan açıklamanın ardından detayları YÖK'ün açıklaması beklenirken bir diğer konu da ulaşım desteği oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya yanık tarafından detayları açıklanan ulaşım desteğinin okulların online olmasının ardından verilip verilmeyeceği, iptal olup olmadığı merak edildi. Peki ulaşım desteği ertelendi mi, verilecek mi, iptal mi edili? İşte tüm detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından "Öğrencilerimize 2023 yılı için vereceğimiz desteğin üst limit tutarı 750 lira. Bu destek programıyla öğrencilerimizin yılda 2 defa gidiş dönüş ulaşım giderleri karşılanacak. Söz konusu programla ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerimizin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek olacağız." ifadeleri ile detayları duyurulan ulaşım desteğinin okulların bahar döneminde online olması kararı verilmesinin ardından verilip verilmeyeceği merak edildi. 

ULAŞIM DESTEĞİ VERİLECEK Mİ?

Ulaşım desteği okulların online olması nedeniyle araştırma konusu oldu. Yılda 2 kez verilmesi beklenen ulaşım desteği öğrencilerin memelekte dönmesi nedeniyle iptal edilip edilmediği araştırılmaya başlandı. Konuya dair henüz bir açıkalama gelmedi.