OEDAŞ’ın çevreci politikası 6 bin ton atığı ekonomiye geri kazandırdı.

Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (OEDAŞ), çevreci uygulamalar kapsamında 6 bin 417 ton değerlendirilebilir atığı ekonomiye geri kazandırdı.
OEDAŞ’ın çevreci politikası 6 bin ton atığı ekonomiye geri kazandırdı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Eskişehir, Afyonkarahisar, Bilecik, Kütahya ve Uşak illerinin elektrik dağıtım hizmetlerini sağlayan şirkette, atıkların kaynağından ayrıştırılarak milli ekonomiye kazandırılması, hammadde ve enerji tasarrufu sağlanması amacıyla çalışmalar yürütülüyor. 

Atık yönetimi süreçlerinde çevre, insan sağlığı ve tüm kaynakların korunmasını hedefleyen Sıfır Atık Yönetmeliği şartlarını hizmet verdiği tüm illerde yerine getirerek Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazanan Osmangazi EDAŞ, uygulamaları sayesinde 6 bin 417 ton atığın ekonomiye kazandırılmasını sağladı.

Osmangazi EDAŞ bu uygulamalar sayesinde toplamda 146,3 metreküp su, 2 milyon 259 bin kilovatsaat enerji tasarrufu sağladı ve 326 bin kilogram sera gazı emisyonunu engelledi.

Şirket ayrıca, ekonomiye kazandırılan plastik ve kağıtla da yaklaşık 20 bin litre petrol tüketimini ve 88 ağacın kesilmesinin önüne geçmiş oldu.

(KAYNAK/AA)