ÖDP Asgari ücretin 2 bin 800 TL olmasını istedi

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer, Uşak’ta düzenlediği basın açıklamasında asgari ücretin en az 2 bin 800 TL olması gerektiğini belirtti.
ÖDP Asgari ücretin 2 bin 800 TL olmasını istedi

Tiritoğlu Parkı’nda yapılan basın açıklamasında konuşan Başer, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu 6 Aralık tarihinde ilk toplantısını gerçekleştirdi. Asgari ücret, bu ülkede emeğiyle geçinen, işçisinden, işsizine, çitçisinden tüccarına, üretenine ve tüketenine kadar emeği ile geçinen herkese, yani bu ülkedeki yüzde 1’lik sermaye dışında yüzde 99’u oluşturan tüm halkı ilgilendirmektedir” dedi.

Başer, “Türkiye’yi oluşturan, işçileri, işsizleri, çitçileri, yoksulları ve emeğiyle geçinen insanlarıdır. Yüzde birlik sermaye kesimi değildir. Asgari ücret baz alındığı için bu ülkedeki tüm insanları ilgilendirmektedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeni ile yaptığı açıklamasında, “İnsanlarına haklarını kullandırmayan devletler asla medeni olamaz” dedi. O zaman buradan soralım: Bu ülkede insanca yaşamak hak mıdır? Bu ülkede temiz gıdaya, barınma hakkına, temiz gıdaya, eğitime, sağlığa ve ulaşıma erişmek bir hak mıdır?” diye konuştu.

“YOKSULLUKLA MÜCADLE EDECEKSENİZ ASGARİ ÜCRETİ ARTIRIN”


Ekonomik göstergelere değinen İlknur Başer, “AKP İktidarı 3Y ile mücadele sözü verdi. Yoksulluk, yasak ve yolsuzlukla mücadele sözü vermişti. Yoksulluğu yok edecekseniz, 13 Aralık’ta toplanan Asgari Ücret Komisyonu asgari ücreti 2 bin 800 TL yapın” açıklamasında bulundu.