O şehirde 20 günlük su kaldı! Uzmanlar uyarı üzerine uyarı yapıyor!

Yetkililer bu durumun 40 yıl sonra ilk kez göründüğünü belirtirken yazın yaşanan kuraklığın kışın bol bol su kesintisini de beraberinde getirebileceğine vurgu yaptı. 
O şehirde 20 günlük su kaldı! Uzmanlar uyarı üzerine uyarı yapıyor!

 60 milyon metreküp su kapasiteli Nilüfer Barajı'ndan korkutucu görüntüler geldi. Bursa'nın içme suyu ihtiyacını karşılayan iki barajdan birisi olan Nilüfer Barajı bölgede yağışın bir süredir olmaması nedeniyle kururken Bursa'da tasarruf çağrısı yapılmaya başlandı. 125 milyon metreküp su kapasiteli Doğancı Barajı'nda su oranı yüzde 27'ye düştü. Bu sene hava şartlarının normal kışın çok altında kalması ve yeterince yağışın gerçekleşmemesi nedeniyle kuraklık çağrısı artarken Bursa'da uyarılar arttırıldı. 

SU KESİNTİSİ İÇİN UYARI YAPILDI!

Yetkililer bu durumun 40 yıl sonra ilk kez göründüğünü belirtirken yazın yaşanan kuraklığın kışın bol bol su kesintisini de beraberinde getirebileceğine vurgu yaptı. 2007 yılından bu yana hizmet veren ve Nilüfer Çayı üzerinde kurulan 60 milyon metreküp su kapasiteli baraj son dönemlerde yaşanan kuraklıktan oldukça etkilendi. Bu sene kışın doğru düzgün gelmemesi ve yağışların olmaması nedeniyle su seviyesinin sıfıra indiği görüldü. 

Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) Başkanı Sedat Güler önümüzdeki yaz su sıkıntısının beklendiğini belirttiği açıklamasında "Bu mevsimde dolu olması gereken Nilüfer Barajı maalesef boş. Bu yıl yeterli yağışların olmaması sebebiyle kış ayında dolması gereken baraj boş kaldı. Bu yıl su sıkıntısı bizi bekliyor. Uludağ da yeterli yağış almadı. Bu zamana kadar yağan kar biraz rahatlık sağlasa da önümüzdeki yaz su sıkıntısı bizi bekliyor. Tüm Bursalıların bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Sularımızı tasarruflu kullanalım" dedi.

ULUDAĞ'DA 82 SANTİMETREYE DÜŞTÜ!

Yağmur yağışı bu sene her şeyi yakından etkiledi. Çiftçiyi zor duruma sokan kuraklık aynı zamanda su kesintilerine işaret etti. Türkiye'de uzmanlar kuraklığın gelebileceğine yönelik uyarılar yapmaya devam ederken son olarak Nilüfer Barajındaki korkunç görüntüm gündeme geldi. Nilüfer Barajında yaşanan kuraklığın yanı sıra Uludağ'da kar kalınlığı ise 82 santimetreye düştüğü öğrenildi.