Nuri Sesigüzel kimdir, kaç yaşında, neden hayatını kaybetti?

Bugün gelen son dakika haberi ile birlikte hayatını kaybettiği öğrenilen Nuri Sesigüzel'in hayatı ve ölüm nedeni merak konusu oldu.
Nuri Sesigüzel kimdir, kaç yaşında, neden hayatını kaybetti?

Bugün yapılan son dakika açıklaması ile birlikte Nuri Sesigüzel'in hayatını kaybettiği öğrenildi. Sanatçının sevenlerini oldukça üzen bu haberin ardından Sesigüzel'in hayatı ve neden hayatını kaybettiği oldukça merak edildi. 

NURİ SESİGÜZEL NEDEN HAYATINI KAYBETTİ?

85 yaşında olduğu öğrenilen Sesigüzel'in ölüm haberini bugün yakın arkadaşı İbrahim Tatlıses verdi. Tatlıses tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamalara göre "Nuri Sesigüzel ustamızı kaybetmişiz. Üzüntümü anlatamam. Tüm sevenlerine, ailesine baş sağlığı dilerim. Ustamıza Allah’tan rahmet dilerim" ifadeleri ile sanatçının hayatını kaybettiği öğrenildi. Ölüm nedeni ise kalp yetmezliği olarak açıklandı.

Bunun yanı sıra usta sanatçının 21 Mayıs Pazar günü (yarın) Teşvikiye Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Büyükçekmece Mezarlığına defnedileceği açıklandı.

NURİ SESİGÜZEL KİMDİR?

Doğum adı ile Nuri Kaçtaş olan Nuri Sesigüzel 1 Ocak 1937 yılında Şanlıurfa'da doğmuştur. Sinema oyunculuğu ile şarkıcılık ile ilgilinen Sesigüzel, 14 yaşında saz çalmaya başlayarak halk müziğine gönül vermiş isimler arasında yer aldı. 

1961 senesinde İstanbul Radyosunun sınavlarına girerek radyo sanatçılığına başladı. Profesyonel sanat yaşamına ilk adımını atan Sesigüzel 300'ü aşkın plak çıkardı. Bir yanda da 1963 senesinde ilgilenmeye başladığı sinemada da 40 film ile sanat dünyasına ismini kazıdı.