Ne zaman Nuray anneleri gelse sokak canları bayram ediyor

Sivaslılı hayvan sever Nuray ve oğlu Umut Özdemir, Norveç’ten ne zaman memleketlerine gelse sokak hayvanları bayram yapıyor.
Ne zaman Nuray anneleri gelse sokak canları bayram ediyor

Aslen Sivaslı ilçesinden olan ve ailesi ile Norveç’te yaşayan Nuray Özdemir, her yıl geldiğinde evinin yaklaşık 250 metre uzağında bulunan Sivaslı mezbahası çevresinde yaşayan köpek yavrularını alıp evinde besliyor.

Norveç’e dönüş zamanı geldiğinde de Sivaslı ilçesinde hayvan barınağı olmadığı Selçikler beldesindeki barınakta da hayvan kabul edilmediği için Uşak Belediyesi hayvan barınağına bırakarak Norveç’e dönüyor

Oğlu Umut ile bu kez 17 günlük izinle Türkiye’ye gelen Nuray Özdemir, mezbaha civarında terk edilmiş 15 köpek yavrusunu evinin bahçesinde besleyip bakımını yaptı.

Yaptığı hayırlı iş hakkında bilgi veren sokak canlarının Nuray annesi, “10 yılı aşkın bir zamandır memleketim Sivaslı da kaç gün kalıyorsam bu canlara bakmaya çalışıyorum. Mezbaha civarında özellikle kaç köpek yavrusu varsa sayıları bazen 10 bazen 15 oluyor. Onları evimde ağırlıyorum. Giderken de bu civarda hayvan barınağı olmadığı için Uşak’ta ki barınağa bırakıyorum” dedi.

Sivaslı merkez ilçe ve köylerinde hayvanlara bakmak istemeyen sahipleri tarafından mezbaha civarına bırakıldığını kaydeden Özdemir, “Hayvanlara bakamayan insanlar,

 ya hayvana işkence yapıyor. Ya sokağa atıyor. Zavallı bir köpeğin boynuna ip bağlayıp ölüme terk etmişler. Hayvancık boğulurken son anda ipi keserek kurtarabildim. Bunları yaşadıkça çok üzülüyorum. Bazen Uşak hayvan barınağı da kabul etmek istemiyor. Sorun yaşıyorum. 

Bu masum hayvancıklar da bir can taşıyor. Onların yaşamına da saygı duymak zorundayız. Bu canlara sadece hayvan severlerin sahip çıkması yeterli olmuyor. Onların bakımı ve korunması gerçekten çok zor bir iş. Bütün vatandaşlarımızın ve Sivaslı Belediyesinin de destek çıkmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler