Nadi Sancar; “CHP konaklar ve saraylar için değil halk için vardır”

CHP Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Nadi Sancar, İl Genel Meclisi Toplantısında AK Parti Grubunun valilik konağı bütçesinden 2 milyon 200 bin TL’nin köyler hizmet için ayrılması önerisini değerlendirdi.
Nadi Sancar;  “CHP konaklar ve saraylar için değil halk için vardır”

CHP Grubu olarak, 2017 Kasım ayında 2018 yılı bütçesi görüşülürken İl Genel Meclisi bütçesinden valilik konağı veya sarayına pay ayrılmasını eleştirdiklerini hatırlatan Sancar, AK Parti Grubunun önerisinin CHP’yi haklı çıkardığını öne sürdü.

Sancar, “İl Genel Meclisi Eylül Ayı 1. Oturumu’nda AK Parti Grup Başkanvekili tarafından 2018 yılı bütçesinden, Uşak’ta Vali konağı yapımına İl özel idaresi bütçesinden ayrılan 2 milyon 200 bin TL’nin köylerin yol ve diğer ihtiyaçlarına kullanılması için bir önerge vermiştir.

Biz, CHP İl Genel Meclisi Grubu olarak 2017 yılı kasım ayında 2018 yılı bütçesi görüşülürken köylere hizmet için ayrılan bir paradan böyle bir pay ayrılmasına şiddetle karşı çıktık.

Dedik ki; “Saray ihtiyacımız yok. Konak ihtiyacımız yok. Eğer konak ya da vali sarayına yapılmasına ihtiyaç varsa, bu para İçişleri Bakanlığının kendi bütçesinden karşılansın. İl Özel İdaresi bütçesinde bulunan 2 milyon 200 bin TL tutarındaki paranın köylümüzün, köylerimizin kendi ihtiyaçları için kullanılsın diye mecliste ve komisyonlarda kullanılsın.”

“CHP’NİN HAKLI OLDUĞU KANITLANMIŞTIR”

CHP Grubu olarak, 2018 yılı bütçesine köye ve köylümüze yatırım yapılması çekincesi koyarak kabul oyu vermiştik. Bugün gelinen noktada CHP’nin ne kadar haklı olduğu kanıtlanmıştır.

CHP’ de halkın ihtiyaçları vardır. Saray ve konak ihtiyaçlarına yer yoktur. Halk için olmaya ve halk için sonuna kadar yaşamaya varız” şeklinde konuştu.

Sabah yapılan Uşak İl Genel Meclisi Eylül Ayı 1. Oturumunda  ek gündem maddesi veren AK Parti Grubu, Valilik lojmanı için ayrılan ve atıl durumda bekleyen 2 milyon 200 bin TL’nin köylere hizmet için aktif bütçelere aktarılmasını istemişti.

AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Gürpınar, AK Parti Grubu adına verdiği ek gündem maddesinde; “İçişleri Bakanlığından Uşak Valiliğine 2016 yılında lojman yapımı için 1 Milyon TL ödenek ayrılmıştır.

Yapılan hesaplamalara göre; bu ödeneğin yeterli olmayacağı anlaşıldığından ve lojmanın bir an önce yapılıp hizmete girmesi ve mevcut lojmanın yerine de büyük ticari iş merkezi, Bakanlığımızdan köylerimize yardım için gelen ödeneklerden 800 bin TL ve meclisimiz tarafından 2017 yılı Ek Ödenek bütçeden 2 milyon 200 bin TL ödenek tahsis edilmiştir. Böylece lojman ödeneği olarak toplam 4 milyon TL ödenek mevcuttur.

Gerek kamu da tasarruf tedbirlerinin uyguladığı bu dönemde ve ve bu durumdaki ödeneklerin acilen yatırım hizmetlerine dönüşmesi, gerekse köylerimize yatırım ödeneklerinin azalmasından dolayı mevcut ödenekten 800 bin TL’nin yardım olarak aktarılmasını, 2 milyon 200 bin TL’nin Meclisimiz tarafından bütçelendirilerek 2018 yılından yarım kalan birinci ve ikinci kat asfaltın tamamlanması, kilitli parke, su ve kanal hizmetlerinde kullanılmasını öneriyoruz” ifadelerine yer vermişti.