Muhtarlık seçim sonuçları sorgulama! Muhtar seçim sonuçları nasıl öğrenilir?

Yerel seçim resmen bitti. Vatandaşlar il ve ilçe belediye sonuçları kadar muhtarlık sonuçlarını da araştırıyor. Muhtarlık seçim sonuçları sorgulama nasıl yapılır? Muhtarlık sonuçları belli oldu mu? İşte muhtarlık seçim sonuçlarına ilişkin son detaylar
Muhtarlık seçim sonuçları sorgulama! Muhtar seçim sonuçları nasıl öğrenilir?

Yerel seçimde partiler kıyasıya mücadele etti. Aktarılan son habere göre 31 Mart 2024 yerel seçimlerde toplamda 50 bin 370 muhtar yeniden belirlenecek. Muhtarlık seçim sonuçları ne zaman belli olacak? Muhtarlık seçim sonuçları nereden öğrenilecek?

Yeni dönemde muhtar olmak isteyen binlerce kişi sandık başında rakipleriyle yarıştı. 31 Mart sandık başına giden seçmenler belediye seçimleri için oy verirken, muhtarlıkların belirlenmesi için de oy verdi. Pek çok muhtar adayı, okulların önünde kendi kağıdını vermek için seçmenlerle bir araya geldi. Peki, muhtarlık sonuçları belli oldu mu?

MUHTARLIK SEÇİM SONUÇLARI SORGULAMA 2024

Muhtarlık seçim sonuçlarının belli olması için de oy verme işlemi dün 17.00’de sona ermişti. YSK resmi olarak sonuçları belirledikten sonra verileri resmi web sitesi üzerinden kamuoyu ile paylaşacak. YSK’nın sonuçlarını açıkladığı sayfa olan “Sonuc.ysk.gov.tr” adresi üzerinden sorgulama işlemi yapabilirsiniz.

Sandıkların yüzde 100’ünün açılması ve veri girişinin tamamlanmasının ardından YSK’nın sonuçları resmi web sitesi üzerinden duyurması bekleniyor. Sonuçların önümüzdeki hafta içerisinde resmi olarak ilan edilmesi bekleniyor. Bu şekilde muhtarlık sonuçlarını da YSK’nın web sitesi üzerinden sorgulayabilirsiniz.

MUHTAR MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

Muhtar olanlar için yapılan araştırmada en çok muhtar maaşları merak konusu oldu. Ocak ayı asgari ücrete gelen zam muhtar maaşlarını da etkiledi. Aktarılan son habere göre muhtarların aldıkları maaşlar da güncellendi. 2024 yılı içinde en düşük muhtar maaşı asgari ücret seviyesinde 17.002 TL olacak. En yüksek muhtar maaşı ise 18.500 TL oldu.