Muhalefetin suya indirim talebi reddedildi

Uşak Belediye Meclisi’nin1 Kasım oturumunda İYİ Parti ve CHP’li 2 üye meclis üyesinin su ücretlerinde yüzde 50 indirim talebi reddedildi.
Muhalefetin suya indirim talebi reddedildi

Suya indirim talebinin reddedilme nedeni açıklayan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Gönül sizlerin talebini uygulamak isterdi. Ne yazık ki bu mümkün değil. Uşak Belediyesi ile Ankara ya da İstanbul Büyük Şehir Belediyelerinin su tarifesi aynı değil. Onlar yüzde 50 indirim yapmış olsalar dahi bizim şu anda uyguladığımız fiyata ulaşmazlar. Biz zaten suyu, vatandaşlara ekonomik yük getirmemesi için en uygun fiyata veriyoruz” dedi.

Uşak’ta suyun metreküpü 3 TL 48 kuruştan veriliyor

Uşak belediye Meclisi 2021 yılı Kasım Ayı oturumunda; konutlarda suyun metreküp fiyatı mekanik sayaç kullananlar için; 0-30 metreküp arası tüketimde 3 TL 48 kuruş, 31-50 metreküp arasında 5 TL 91 kuruş, 51 metreküp ve üzerinde de 6 TL 97 kuruş olarak belirlemişti.

Halen yapılan bu fiyat uygulamasında; konutlarda kartlı su sayacı kullananlar için kademeli tarife gözetilmeksizin, fiyatlar 3 TL 48 kuruşta sabit bırakıldı. İşyerlerinde ise 30 metreküpe kadar 5 TL, 31 metreküp ve üzerinde 6 TL 97 kuruş olarak belirlendi. Kartlı sayaçta ise sabit 5 TL uygulandı. Şehit yakınları ve gazilere suyun kullanım bedeli yüzde 50 indirimli olarak uygulandı. Engellilere yönelik de indirimler uygulayan Uşak Belediyesi, engelli raporunun derecesine göre belirli oranlarda indirimli su tarifesi uyguluyor.

Su tahsilatından aylık 6 milyon TL gelir elde ediyor Harcaması ise 11 milyon TL

Uşak Belediyesi her ay ortalama 6 milyon TL su tahakkuk faturası kesiyor. Bu suyu Uşak’a ulaştırmak için 11 milyon TL için elektrik gideri var.

Uşak Belediyesi su ücretlerinden 6 milyon TL gelir elde ederken 11 milyon TL’yi kente su taşımak için harcıyor. Uşak Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan 250 personelin giderini de suyun maliyetine eklemek gerekiyor.

(SALİH KILINÇ / HABER)