MTV Sorgulama Nereden, Nasıl Yapılır?

MTV sorgulaması yapmak için e devlet sistemini kullanabilirsiniz. TC kimlik bilgilerinizi kullanarak sorgulama yapmanız mümkündür.
MTV Sorgulama Nereden, Nasıl Yapılır?

Ancak sorgulama işlemleri için gece saat 2 ile akşam 10 arasında giriş yapmanız gerekmektedir. MTV sorgulaması sonrasında ödeme yapmak için dilerseniz kredi kartını dilerseniz de banka kartını kullanabilirsiniz. Sorgulama işlemleri borç sorgulama ve ödeme kısmından yapılıyor. Anlaşmalı bankaların internet bankacılığı üzerinden ödeme yapmak mümkündür. Verginizi ödemek için MTV yönünden mükellefiyet kaydının bulunduğu vergi dairesi müdürlüklerine başvurmak yeterlidir.

MTV Ödemesini Nasıl Yapabilirim?

MTV ödemesini yapmak için faydalanabileceğiniz farklı yöntemler bulunuyor. Dilerseniz ödemeyi e devlet üzerinden tamamen online sistem üzerinden ödeyebileceğiniz gibi, dilerseniz de vergi dairesi müdürlüklerinden MTV sorgulaması sonrasında çıkan miktara göre ödemenizi yapabiliyorsunuz. Anlaşmalı olan banka şubelerine MTV ödemesi yapmak istediğinizi belirtmeniz halinde, banka temsilcileri sizlere yardımcı olacaktır.

MTV Ödemesi Ne Zaman Yapılır?

MTV ödemesinin zamanı  her sene iki keredir. Bu verginin her sene Ocak ve Temmuz aylarında iki eşit taksitlerde ödenmesi gerekmektedir. Vergi ödemeleri motor silindir hacmi baz alınarak yapılmaktadır. Motor silindir hacimleri 1300 CC’den başlayarak 4000 CC’ye kadar çıkmaktadır. Motor silindir hacmine ek olarak, araç yaşı da önemlidir. 1 ile 3 yaş arası, 4 ile 6 yaş arası ve 7 ile 11 yaş arası gibi 16 yaşa kadar seçenekler bulunmaktadır. MTV ödemesi yapılırken bu ili kriter dikkate alınır.

MTV Ödemesi Ne Kadar?

MTV ödemesi miktarı motor silindir hacmi ve araç yaşına göre hesaplanmaktadır. 1300 CC motor silindir hacmine sahip ve 1 ile 3 yaş arasında bir araç için ödenmesi gereken miktar 964 TL  olarak hesaplanmıştır. MTV sorgulaması 4001 CC ve 1 ile 3 yaş arası olan bir araç için ise 38 bin TL’ye kadar çıkacaktır. Görüldüğü gibi motorlu taşıtlar vergisinin miktarı büyük değişiklikler göstermektedir. Sorgulama yaparak sizin ne kadar ödemeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.