MSÜ tercihleri ne zaman? MSÜ 2024 tercih tarihleri

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı 3 Mart 2024 Pazar günü yapılmıştı. Sınav sonuçları ise 3 hafta sonra 21 Mart Perşembe günü açıklandı. Adaylar sınav sonrasında MSÜ tercihleri ne zaman sorusuna yanıt arıyor.
MSÜ tercihleri ne zaman? MSÜ 2024 tercih tarihleri

MSÜ tercih tarihleri ne zaman? 2024 MSÜ tercih kılavuzu yayımlandı mı? Milli Savunma Üniversitesi tercih araştırmaları dünden bu yana hız kazandı. MSÜ 2024 tercihlerine ilişkin merak edilenler haberimizde

MSÜ sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra öğrenciler hava harp okulu ve meslek yüksekokullarına girmek için araştırmalarına hız kazandırdı. Sayısal, sözel, eşit ağırlık ve genel puan türünden elde edilen sonuçlarla adaylar tercihlerini yapacak.

MSÜ TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

2024 MSÜ tercihleri ne zaman yapılacak? Aktarılan son habere göre Milli Savunma Üniversitesi tercih takvimi henüz adaylar için yayımlandı. Adaylar için 21 Mart Perşembe günü ÖSYM üzerinden MSÜ sınav sonuçları açıklandı.

3671377-83a095c0c5ea1a27c2991bd8737828ea-640x640.jpg

MSÜ tercih tarihine ilişkin ÖSYM tarafından resmi bir açıklama geldiğinde sizlere aktarıyor olacağız.

MSÜ TERCİHLERİ NASIL YAPILIR 2024

Sınava giren adaylar için tercih zamanı önümüzdeki günlerde başlayacak. Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına katılan adaylar tercihlerini belirleyen tarihler arasında yapabilecek.

Aktarılan haberin detaylarına göre MSÜ’nün belirttiği tarihler arasında tercihlerini yapmayanlar 2’nci seçim aşamasına çağırılmayacak. Bu sebeple adayların tercih tarihlerini iyi bir şekilde incelemesi gerekmektedir.

GERİ SAYIM BAŞLADI

Milli Savunma Üniversitesi tercihleri için geri sayım başladı. MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı tercihleri belirtilen tarihler arasında personeltemin.msb adresi üzerinden alınacak. 3 Mart tarihinde düzenlenen sınavın 28 Mart tarihinde açıklanması bekleniyordu. Ancak sınav sonuçları 21 Mart Perşembe günü açıklandı.