Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Uşak’tan rüzgâr gibi geçti

Uşak AKM’ de düzenlenen, “2023 Eğitim Vizyonu Toplantısı”na katılmak için Uşak’a gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Uşak’tan rüzgâr gibi geçti.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Uşak’tan rüzgâr gibi geçti

Uşak AKM’ de düzenlenen, “2023 Eğitim Vizyonu Toplantısı”na katılmak için Uşak’a gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,  Uşak’tan rüzgâr gibi geçti.
Kütahya’dan Uşak’a gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, saat 11.30 da Uşak Valilik binası önünde törenle karşılandı.
Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Uşak Jandarma Alay Komutanı Albay Yalçın Baysal, Uşak il Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder ve vali yardımcıları Bakan Selçuk’u karşıladı.


Selçuk’un Valilik şeref defterini imzalamasının ardından, konuşan ev sahibi Vali Funda Kocabıyık, “Sayın Bakanım, ilimize hoş geldiniz. Uşak’ta eğitim ortalaması ve eğitim standartları Türkiye ortalamasının üzerinde. Ancak bunu yeterli görmüyoruz. Ülkemizin hedeflerine ulaşması konusunda bizde Uşak olarak özellikle eğitimde daha yukarılara çıkmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Vali Kocabıyık’ın mesai arkadaşı olduğunu hatırlatan Bakan Selçuk, vali olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve kutladı.
Selçuk, “Birçok ili ziyaret ederek eğitim açısından değerlendirmelerde bulunuyoruz. Uşak’a gelme amacım; eğitim konusunda bazı istişarelerde bulunarak, yaşanan sorunları yerinde görmek ve bu istişare sonucu değerlendirmeler yapmak ve çözüm önerilerini hep birlikte bulmaktır. 
Zaten Uşak’ta Sayın Valimizin belirttiği gibi eğitim alanında birçok işler yapılmış. Burada yeni neler yapılabilir onları konuşacağız. Uşak’a gelmiş olmaktan çok memnunum. Hepinize çok teşekkür ederim” dedi.
Valilikte yerel yöneticilerle kısa bir toplantı yapan Bakan Selçuk daha sonra AKM’de düzenlenen 2023 Eğitim Vizyonu Toplantısı’na katılarak, Uşak’ta görev yapan eğitimcilerin, sorunlarını ve önerilerini dinledi.
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un saat 14.00 de Uşak’tan ayrılrak Ankara’ya hareket edeceği öğrenildi.