Millet İttifakı'ndan seçime 4 gün kala yeni vaat! Mazota, elektriğe, yeme gübreye indirim
Bugün İYİ Parti'nin Çanakkale Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde konuşma yapan Genel Başkanı Meral Akşener seçime az zaman kala yeni vaatlerde bulundu. Pek çok alanda indirime gidileceği konusunda açıklamalarda bulunan Akşener, daha önce Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu tarafından da yapılan 100 bin öğretmen ataması konusuna değinildi.
İNDİRİM YAPACAĞIZ!
Akşener tarafından yapılan açıklamalarda indirim yapılacak olan alanlardan bahsedilerek konuya ilişkin "Girdileri ucuzlatacağız. En az yüzde 20, 30, 50 oranında mazota, elektriğe, yeme, gübreye indirim yapacağız. Yani ekerken, biçerken, yetiştirirken köylerde 50-55 yaş grubundan insanlar kaldı. Gençlerin köylerde üretim yapabilmesi için SGK veya Bağ-Kur primlerini devlet olarak biz ödeyeceğiz. Ev kadınlarına, dar gelirli ailelerin kadınlarına, 18-26 yaş grubundaki gençlerimize 2023'ün fiyatlarıyla 2 bin 500 lira maaş bağlayacağız. TÜİK'in bu zamana kadar uydurduğu rakamları geriye doğru bakacağız, yeniden hesaplayacağız. Devlet memuru maaşı, işçi maaşı, asgari ücret, emekli, dul, yetim maaşı gibi maaşları gerçek enflasyona uygun hale getireceğiz. Kurban Bayramı yaklaşıyor. Geçen sene kurbanı 5 bin liraya kestik, bu sene 15 bin lira. Biz seçimi alır almaz emekliler maaş zamanında hesaplarında 15 bin lira bulacak, güle güle harcayın. Çanakkale'yi ülkenin en çok turist alan, doğa turizmi konusunda bir numaralı şehir haline getireceğiz. Bitmeyen yolları, barajları, sulama kanallarının tamamını bir sene içerisinde yerine getireceğiz." şeklinde ifadelere yer verildi.
AK PARTİLİLERE SESLENDİ!
Tüm bunların yanı sıra AK Partililere seslenen Akşener, "AK Parti'yi çok seviyor olabilirsiniz, saygı duyuyorum ama bu seçimde mutlaka İYİ Parti'ye ve Sayın Kılıçdaroğlu'na oy verin. Çünkü bu son seçim. Bu seçim Sayın Erdoğan'ın son seçimi. Bu büyük seçimde iş başına gelecek bir cumhurbaşkanının, 5 sene sonra iş başına gelecek cumhurbaşkanının ve kadronun aynısı size karşı nasıl bir tavır alacak düşünün ve bunun önüne geçmek için bu seçimde güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçme sözü veren ve çok hızlı bir şekilde demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, adaleti, bağımsızlığı getirecek olan, hırsızlığı engelleyecek olan, çalmayacak, çaldırmayacak olan Sayın Kılıçdaroğlu'na ve bana da 'başbakan Meral Akşener' diyorsunuz, İYİ Parti'ye oy verin." diyerek seçmenlerden bi kez daha oy talebinde bulundu.