MGM kuvvetli sağanak uyarısı yaptı! Uşak ve çevre illerde o tarih için alarm verildi!

Meteoroloji, yurt genelinde hava durumu raporunu yayımlamaya devam ediyor. Yapılan analizler çerçevesinde çeşitli illerde sağanak yağış uyarısı verilirken Uşak, Denizli ve Afyonkarahisar için de tarih verilerek kritik bir uyarı yapıldı.
MGM kuvvetli sağanak uyarısı yaptı! Uşak ve çevre illerde o tarih için alarm verildi!

MGM kuvvetli sağanak uyarısı yaptı! Uşak ve çevre illerde o tarih için alarm verildi! - Meteroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yurt genelinde hava durumu raporunu saatlik, günlük ve haftalık olarak yayımlamaya devam ediyor. MGM tarafından yayımlanan raporlar ile hava durumuna ilişkin veriler paylaşılırken son olarak yurt genelindde sağanak yağışların hakim olacağı bildirilmişti. Yapılan bu uyarıların ardından MGM'den Uşak, Afyonkarahisar ve Denizli için son dakika uyarısı geldi. 

28 Mayıs Pazar günü Uşak, Afyonkarahisar ve Denizli genelinde beklenen kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı uyarı yapıldı.

28 MAYIS PAZAR GÜNÜ YAĞIŞLAR BAŞLIYOR

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan son değerlendirmelere göre; 28 Mayıs 2023 Pazar günü bölgede yer alan Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli illerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlı bir havanın etkili olacağı tahmin edildi. Beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, yerel olarak kuvvetli şekilde metrekareye 21-50 kilogram düşebileceği öngörüldü.

Kuvvetli yağış nedeniyle yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı, ani rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.