MGM duyurdu! 28 Mayıs Pazar seçim günü hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan verilere göre bu Pazar yani seçim gününde havanın nasıl olacağı açıklandı.
MGM duyurdu! 28 Mayıs Pazar seçim günü hava nasıl olacak?

28 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan seçim hakkında merak edilenlerin artması ile birlikte Türkiye genelinde oy kullanmak için sandıklara gidecek olan vatandaşlar havanın nasıl olacağını da araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından da yapılan açıklamalara göre kişilerin oy kullanma süreci boyunca havanın nasıl olacağı da açıklandı. 

28 MAYIS PAZAR HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre bugün ve yarın Türkiye genelinde havanın nasıl olacağı konusunda haritalı şekilde yayımlandı. Özellikle son günlerde İç Anadolu Bölgesi'nde havanın yağışlı olması nedeni ile seçin gününde havanın nasıl olacağı merak konusu oldu. 

Bugün Hava Nasıl Olacak?

Bugün MGM tarafından yayımlanan verilere göre bugün ve yarın Türkiye genelinde havanın nasıl olacağı şu şekilde açıklandı;

"Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Trakya, Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu(Şırnak ve Hakkari hariç), Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Balıkesir, Yalova, Sakarya, Kocaeli, Bilecik, Alanya, Hatay ve Diyarbakır çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli, Burdur ve Isparta'nın doğusu, Eskişehir, Ankara ve Çankırı ile gece saatlerinde Sakarya, Bilecik, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde İç Ege ile Samsun çevrelerinde yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus olayı bekleniyor."

Havada özellikle de yurdun Batı kesimleri için rüzgarın görülebileceği işaret edilirken 28 Mayıs Pazar gününde hava haritası da yayımlandı.

Elde edilen bu verilere göre yurt genelinde yağışlı havanın hakim olacağı ifade edildi.