MGM bu kez 81 il genelinde alarm verdi! Aman dikkat mahsur kalabilirsiniz

Ülkemizde MGM tarafından hava durumu raporu yayımlanmaya devam ediyor. 81 il için ayrı olarak yayımlanan raporlar dahilinde flaş bir uyarıya yer verildi.
MGM bu kez 81 il genelinde alarm verdi! Aman dikkat mahsur kalabilirsiniz

MGM bu kez 81 il genelinde alarm verdi! Aman dikkat mahsur kalabilirsiniz - Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son hava durumu analizleri paylaşılmaya devam ediyor. MGM tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinde kritik bir uyarıya yer verdi. 81 il için yayımlanan hava durumu raporunda yurt genelinde yağışların hakimiyet göstereceği bildirildi. Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu,  Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Marmara’nın güneyi, Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Edirne ve Giresun çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edildi. 
Yağış için yapılan uyarıda ise yağışların İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Burdur, Sivas, Tunceli, Erzincan, Iğdır, Van, Muş, Ağrı, Malatya, Van, Siirt ve Batman çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiği kaydedildi.

KUVVETLİ YAĞIŞ BU KEZ ÇOK FENA GELİYOR

MGM tarafından yapılan yağış uyarısında ise özellikle bazı bölgelere dikkat çekildi. Paylaşılan raporsa yağışların; İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Burdur, Sivas, Tunceli, Erzincan, Iğdır, Van, Muş, Ağrı, Malatya, Van, Siirt ve Batman çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiği bildirildi. Buna bağlı olarak vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anından kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. Bölgelere göre hava durumu da paylaşıldı. İşte bölgelerimizde hava durumu;

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, güney kesimleri ile Edirne çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE
Öğle saatlerinde iç kesimlerde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Burdur çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuzeybatı kesimleri ile Sivas çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların iç kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Giresun çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Tunceli, Erzincan, Iğdır, Van, Muş, Ağrı, Malatya ve Van çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

MGM tarafından yapılan son dakika uyarıları için ''Usakgundem.com'' adresini takip edebilirsiniz.