Meteoroloji’den Uyarı: Bu Bölgelerde Kar ve Sağanak Bekleniyor

Meteoroloji’den yurdun geneli için kar ve sağanak yağış uyarısı gelirken, havanın mevsim normallerinin altında olması beklenmektedir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu ve bu bölgelerde yaşayanları uyardı. Yapılan açıklamaya göre Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Sakarya, Hatay, Eskişehir, Çankırı, Sivas, Bilecek, Kahramanmaraş, Niğde ve Aksaray civarında Ankara’nın kuzeybatısında yer alan ilçelerde yağış bekleniyor.
Meteoroloji’den Uyarı: Bu Bölgelerde Kar ve Sağanak Bekleniyor

Yurt genelinde olan yağışların genel olarak sağanak ve yağmur şeklinde olması beklenmektedir. Ülkenin doğusunda yağışlar gök gürültülü sağanak yağmur şeklinde ve iç kesimlerde yağışın genel olarak karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Aynı zamanda ülkenin iç kesimlerinde ve yüksek kesimlerde sabahın ilk saatlerinde don ve buzlanma olaylarına karşı yetkililer vatandaşları uyarıyor.

Sıcaklık Mevsim Normallerinin Altına Düşüyor

Meteoroloji’den uyarı geldi. Sıcaklığın yurt genelinde mevsim normallerinin altında olması bekleniyor. Ülkenin batısında sıcaklık 2-4 derece arasında azalacak. Bununla birlikte iç bölgelerde ve yüksek kesimlerde 6-8 derece arasında düşmesi bekleniyor. Ülkenin doğu kesiminde ise sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği söyleniyor. Ülkenin kuzeyinden ve güneyinden orta şiddette rüzgar esmesi de yetkililerin bekledikleri arasında.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu hafta için don olaylarına karşı uyarıda bulunmakta. İç Anadolu Bölmesi, Karadeniz’in Batı ve İç kesimleri, Akdeniz Bölgesinin iç kesimleri, Batı Ege ve Marmara Bölgesi için don tehlikesi de bulunuyor. Vatandaşlar bu konuda dikkatli olmalıdır. Özellikle zirai faaliyetlerin başladığı yerlerde hassas olunması gerekmektedir. Vatandaşların bu konuda tedbirli ve dikkatli olmasında yarar var. 

Bu hafta için İstanbul’un parçalı bulutlu, Ankara’nın çok bulutlu ve karla karışık yağmur yağması beklenmektedir. İzmir’de hava 20 derece civarında ve az bulutlu olurken, Antalya’da da havanın parçalı bulutlu olması beklenmektedir. Karadeniz Bölgesinde Trabzon ve Zonguldak’ta havanın çok bulutlu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde çok bulutlu ve yer yer yağmur beklenmektedir. Vatandaşların ani yağışlara ve don olaylarına karşı gerekli tedbirleri almasında yarar vardır. Kar ve sağanak yağışa karşı önceden önleminizi alabilirsiniz.