Meteoroloji'den kar ve sağanak uyarısı hangi illere yapıldı?

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; kar ve sağanak yağışın etkili olacağı iller belli oldu.
Meteoroloji'den kar ve sağanak uyarısı hangi illere yapıldı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre pek çok il için uyarı yapıldı. Vatandaşlar uyarı yapılan illerin yanı sıra hava durumunu da merak etmeye başladı Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Kütahya ve Isparta çevrelerinin yağışlı geçeceğinin tahmin edildiği bildirildi. Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu’nun güneyi ile Doğu Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 

METEROLOLOJİ UYARDI

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Marmara, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun güneyi kar yağışlı, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu ise sağanak yağışlı olacak. Yağışların; Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu ile Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığının Akdeniz'in iç kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Öte yandan kuvvetli yağış uyarısı da yapılırken yağışların, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu ile Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi. 

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

KASTAMONU °C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

TRABZON °C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu yağmurlu

ERZURUM °C, -1°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı

DİYARBAKIR °C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yükseklerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL °C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmurlu

ANKARA °C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

İZMİR °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu

ADANA °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle ve akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji kar yağışı olan bölgelerde özellikte trafikte dikkatli olunması konusunda uyarıda bulundu.