Meteoroloji son dakika uyardı! O illerde şiddetli yağışa dikkat

Meteoroloji tarafından yayımlanan raporlarla ülkemiz genelinde beklenen hava olaylarına ilişkin uyarılar art arda yapılıyor. Meteoroloji'nin yaptığı son dakika açıklaması ile dört ilde yaşayan vatandaşlar dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarıldı.
Meteoroloji son dakika uyardı! O illerde şiddetli yağışa dikkat

Meteoroloji son dakika uyardı! O illerde şiddetli yağışa dikkat - Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), kent genelinde beklenen hava olaylarına ilişkin rapor yayımlamayı sürdürüyor. MGM'nin beklenen hava olaylarına ilişkin yaptığı son dakika açıklaması ile Güneybatı kesimlerinde yaşayan vatandaşları uyardı. 

GÜNEYBATI KESİMLERİNE UYARI YAPILDI

MGM'nin yaptığı uyarılar doğrultusunda özellikle 4 kente dikkat çekilirken 16 Mart tarihinde beklenen hava olaylarına ilişkin de açıklamaya yer verildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Isparta, Muğla, Antalya ve Burdur için şiddetli yağış uyarısında bulundu. MGM tarafından yapılan uyarıların ardından bir de açıklamaya yer verildi. MGM'nin 4 ilde yaptığı uyarılarda, ''Yapılan son değerlendirmelere göre 16 Mart Perşembe günü ilk saatlerden itibaren Muğla'da, öğle saatlerinden itibaren güney kesimleri başta olmak üzere Isparta ve Burdur'un doğusunda yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 kg/m2), Antalya merkez ve doğusunda yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor." denildi. Yağışların  bin 500 metre üzeri yüksek kesimlerde yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacağının tahmin edildiği kaydedildi. MGM, tarafından yapılan açıklamanın devamında ise ''Şiddetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, güney kesimlerde yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar yükseklerde buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadelerine yer verildi. 

ÜLKE GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu çevrelerinin yağışlı geçeceği aktarıldı. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenen yağışların Kıyı Ege, Doğu Anadolu’nun batısı ve Güneydoğu Anadolu çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Bu çerçevede yaşanacak olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini aktaran MGM, hava sıcaklıklarının da düşeceğini kaydetti.