Meteoroloji o illeri uyardı! Sağanak yağmur geliyor! Sele karşı uyarı yapıldı

Meteoroloji'den peş peşe uyarılar geldi. O illerde sağanak yağış bekleniyor. Önleminizi alın.
Meteoroloji o illeri uyardı! Sağanak yağmur geliyor! Sele karşı uyarı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan hava tahmin raporlarına göre bazı illerde sağanak yağış uyarısı yapıldı. Bu şehirlerde sel ve taşkın gibi doğal afetlere karşı da uyarılar yapıldı. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan hava durum raporu detaylar.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tek tek illeri açıklayarak yağışın geldiğini söyledi. Türkiye'nin genelinde parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güneyi, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz bölgesinin iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile birlikte Edirne ve Tekirdağı çevresinde yerel olmak üzere sağanak yağış ve çok gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. 

O İLLERDE SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji tarafından yayımlanan raporlarda yağışların İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Adana, Mersin, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Bolu ve Tunceli çevrelerinde beklendiği belirtilmiştir.

Bu yağışlara karşı ise yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları istenmiştir. 

VATANDAŞLARA SEL UYARISI

İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Adana, Mersin, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Bolu ve Tunceli çevresinde yağışların kuvvetli olacağı açıklandı. Beklenen bu yağışların ardından ise ani sel, su baskını, yıldırım, hortum ve ulaşımda gerçekleşebilecek olumsuzluklar gibi durumlara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istenmiştir. 

Bu tarz son dakika haberlerinden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için güncel haberleri araştırıyor ve yakından takip ediyoruz. Sizlere en kısa sürede sunmaya gayret ediyoruz.