Meteoroloji 7 kent için saat vererek uyardı! Bu kez çok kuvvetli geliyor

Ülkemizde hava durumu yakından takip ediliyor. Vatandaşlar havaların nasıl olacağını merak ederken Meteoroloji'den kritik bir son dakika uyarısı yapıldı.
Meteoroloji 7 kent için saat vererek uyardı! Bu kez çok kuvvetli geliyor

Meteoroloji 7 kent için saat vererek uyardı! Bu kez çok kuvvetli geliyor - 81 il için tek tek hava durumu yayımlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yaptığı son dakika uyarısı ile 7 kentte yaşayan vatandaşa seslendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Marmara Bölgesi için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yapıldı. 

MGM 7 İL İÇİN UYARI YAPTI

Meteoroloji İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada bölgenin 11 Mart tarihinden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek yağışlı havanın etkisine gireceği  kaydedildi. Yağışların yağmur ve sağanak şeklinde olmasının beklendiği de açıklanırken Marmara genelinde İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Edirne, Yalova ve Sakarya başta olmak üzere hafta sonu beklenen yağışların kuvvetli olacağı tahmin edildi. Rüzgarın, 11 Mart günü bölge genelinde güney yönlerden fırtına şeklinde ve  yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına, yüksek kesimlerde tam fırtına şeklinde olmasının beklendiği aktarıldı. Hava sıcaklıklarının 12 Mart Pazar gününden itibaren yağışlarla beraber hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri civarına düşmesinin beklendiği de aktarıldı.

LODOS UYARISI YAPILDI

MGM tarafından yayımlanan raporda lodos uyarısı da yapıldı. Bu kapsamda Batı Karadeniz’in batısı ile Marmara’da rüzgarın,bu akşam saatlerinden sonra güney ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiği kaydedildi. Fırtınanın, 12 Mart Cumartesi günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği öngörüldü. Rüzgarın Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde cumartesi günü, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde cumartesi ve pazar günleri güney yönlerden fırtına, hamleli kuvvetli fırtına, yüksek kesimlerde hamleli tam fırtına şeklinde esmesi beklendiği aktarıldı. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği de aktarıldı. 

ANKARA İÇİN DE UYARI GELDİ

12 Mart Cumartesi günü Ankara için Meteoroloji tarafınfan yayımlanan raporda da bir uyarıya yer verildi. Ankara için ''Yarın Ankara'da kuvvetli yağış ve lodos bekleniyor. Baca zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar ve çatı uçmasına karşı dikkatli olun.'' ifadelerine yer verildi.