Meteoroloji 27 il için yoğun kar yağışı için alarm verdi

Meteoroloji, hava durum raporunu yenilerken 27 il için kar yağışı uyarısında bulundu.
Meteoroloji 27 il için yoğun kar yağışı için alarm verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) tahminlerine göre 27 ilde yoğun kar yağışı bekleniyor. MGM tarafından 27 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verilirken ülke genelinde hava durumuna ilişkin detaylı bilgiler paylaşıldı.

METEOROLOJİ HAVA TAHMİN RAPORU

MGM'den alınan bilgilere göre ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile Eskişehir ve Ordu çevreleri, Ankara'nın güney kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz'in yüksek kesimleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinin kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olmak üzere, kıyılar ile Marmara ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur, yağış alan diğer yerlerde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Öte yandan İstanbul için kuvvetli kar yağışı uyarısında bulunulurken hava sıcaklığının da mevsim normallerinin 2-4 derece altında seyretmesi bekleniyor. 

27 KENTTE SARI VE TURUNCU ALARM VERİLDİ

MGM, hava durumu raporu güncellendi. Buna göre 27 il için yoğun kar yağışı için alarm verildi. Kar yağışı uyarısı verilen 27 il şu şekilde sıralandı;
Adana, Ağrı, Antalya, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Mersin, Kars, Malatya, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Trabzon, Tunceli, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan.

İSTANBUL’A KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI

MGM raporuna göre İstanbul’da hava sıcaklığının 10 dereceye kadar çıkacağı ve akşam saatlerinde yer yer sağanak yağış beklendiği kaydedildi. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen İstanbul için tarih vererek bir uyarıda bulundu. Prof. Dr. Şen, ''Cumartesi akşamından itibaren İstanbul’a daha kuvvetli kar yağışı geliyor. Sibirya üzerinden gelecek bir yağış olduğu için etkisini hissedeceğiz. Pazar, pazartesi günü şehir içerisinde karı göreceğiz. Ulaşımda dikkatli olmamız lazım pazar ve pazartesi günü.'' ifadelerine yer verdi.