Meral Akşener istifa mı etti? İYİ Parti kaç belediye kazandı?

Türkiye 31 Mart yerel seçimleri geride bırakmak üzere. Saat 17.00'den itibaren başlayan oy sayma işlemi çeşitli il ve ilçelerde devam ediyor. CHP'nin çok sayıda belediyeyi yeniden kazanmasının üzerine İYİ Parti ile ilgili şaşırtan bir iddia ortaya atıldı.
Meral Akşener istifa mı etti? İYİ Parti kaç belediye kazandı?

Aktarılan son dakika haberinin detaylarına göre siyasetçi Bilge Yılmaz sayılan oyların sisteme girilmesinden sonra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i istifaya davet etti. Bu gelişme sonrasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener istifa mı etti? Soruları gündem oldu.

“İSTİFAYA DAVET EDİYORUM”

Yılmaz, sosyal medya hesabı üzerinden şu paylaşımı yaptı:

“İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'i istifaya davet ediyorum. Önümüzdeki genel seçimlerde ülkemizin AK Parti iktidarının kötü ve beceriksiz yönetiminden kurtulması için bugünden çalışmaya başlamalıyız. Bu sonuçlar göstermiştir ki yapacak çok işimiz var, kaybedecek vaktimiz yok”

İSTİFA HABERİ GELDİ

İYİ Parti’den istifa ettiğini açıklayan Yılmaz, “Bu yönde yapacağım çalışmalara ağırlık verebilmek için İyi Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevimden istifa ediyorum" paylaşımını yaptı.

MERAL AKŞENER İSTİFA MI ETTİ?

31 Mart 2024 yerel seçimleri için oy sayma işlemleri ile devam ediyor. İYİ Parti’den henüz Meral Akşener istifa haberi için resmi bir açıklama gelmedi. Kulislerden aktarılan son haberin detaylarına göre acil durum kurultay kararı çıkabilir. İYİ Parti’nin yüzde 5’in altında kalması halinde Meral Akşener’in kurultaya gidip genel başkanı değiştirebileceği gelen bilgiler arasında.

Şu ana kadar İYİ Partinin 1 Belde Belediye Başkanlığı, 17 İlçe Belediye Başkanlığı 1 İl Belediye Başkanlığını kazandığı aktarılıyor.

NOT: Aktarılanların kulis bilgisi olduğunun altını çizmemiz gerekiyor. Konuya ilişkin resmi bir açıklama geldiğinde sizlere aktarıyor olacağız.